Florin Jinga
2010 vizualizări 30 ian 2019

O scenă desprinsă parcă din filme a avut loc ieri, 29 ianuarie, pe strada Henri Coandă din Galaţi, în dreptul unei treceri de pietoni. Un bărbat de 32 de ani a traversat strada foarte încet, în apropierea trecerii de pietoni, iar la un moment dat se apropie o maşină, al cărei şofer, un tânăr de 22 de ani, i-a adresat câteva cuvinte.

A avut loc un schimb de replici între cei doi, iar şoferul s-a dat jos din maşină şi l-a trântit la pământ pe pieton. Acesta din urmă a scos un cuţit şi a început să-l fugărească pe stradă pe şofer, printre maşini. Atât trecătorii, cât şi ceilalţi şoferi, au rămas blocaţi la vederea scenelor.

”L-am fugărit cu un cuţit pe handicapatul ăla, că m-a lovit degeaba. Ţineam cuţitul aşa, în buzunar. Nu îl cunosc pe şofer”, a spus agresorul.

Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Din imagini se poate vedea cum la un moment dat în zonă îşi fac apariţia poliţiştii, iar agresorul este imobilizat în cele din urmă şi condus la Poliţie pentru audieri.

”Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale l-au depistat în staţia de autobuz, de pe strada Henri Coandă, pe numitul C.V., de 32 ani, din Galaţi, care a încercat să-l înjunghie cu un cuţit, pe numitul G.D., de 22 ani, din Galaţi. Incidentul a avut loc după ce numitul G.D., conducător auto, i-a atras atenţia lui C.V. că îngreunează traficul rutier prin prezenţa lui pe carosabil”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

”Persoana respectivă a încercat să îşi facă dreptate singură, în speţă l-a atacat pe conducătorul auto, care a coborât din maşină şi l-a apostrofat destul de violent pentru o anume faptă ilegală. Poliţia Locală a fost în zonă, l-a imobilizat, l-a adus la sediul Poliţiei, unde în urma verificărilor i s-a stabilit identitatea şi ulterior a fost predat Poliţiei municipiului Galaţi pentru continuarea cercetărilor pentru vătămare corporală şi port ilegal de cuţit. Persoanele care au anumite dispute în trafic trebuie să apeleze la Poliţia naţională sau la cea locală la numărul de urgenţă 112 sau la 955, la poliţia locală”, a declarat Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Foto: Captură

Citește și: