Ana Petrescu
595 vizualizări 9 sep 2018

Cu această ocazie, ambasada României în Statele Unite a pregătit un eveniment de promovare a Centenarului şi a tradiţiilor culturale româneşti, potrivit sursei citate. George Maior a dat lovitura de începere a meciului (first pitch), iar drapelul României a fost prezentat pe terenul de joc în cadrul unei ceremonii oficiale.

George Maior a dat lovitura de începere la un meci de baseball

De asemenea, Maior le-a mulţumit gazdelor pentru onoarea făcută României, într-un moment special în care aniversăm 100 de ani de la întregirea naţiunii române.

"Preţuiesc în mod special onoarea deosebită pe care clubul de baseball din capitala Statelor Unite ale Americii a făcut-o României, de a ne invita la acest eveniment unic. Faptul că zeci de mii de americani din zona Washington, D.C. au avut ocazia să afle despre România, despre aniversarea Centenarului, despre tradiţiile noastre, este un lucru deosebit care ajută la strângerea şi mai puternică a legăturilor dintre cele două ţări. Sunt pasionat de acest sport minunat, atât de iubit de poporul american şi care oglindeşte, poate în modul cel mai fidel, spiritul Americii. De aceea, cu atât mai mult am apreciat cu deferenţă invitaţia de a da lovitura de începere a acestui meci", a declarat George Maior.

George Maior a dat lovitura de începere la un meci de baseball.

La evenimentul "Taste of the World", aflat la a treia ediţie şi organizat de echipa de baseball Washington Nationals, cu ocazia meciului dintre echipa locală şi Chicago Cubs, au participat zeci de mii de spectatori americani, conform sursei menţionate.

Foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii/ Facebook

Citește și: