Ionut Jifcu
363 vizualizări 21 mar 2018

Valerian Alexie a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în acest moment votul în Consiliul Local este la egalitate, şase consilieri PNL şi tot atâţia de la PSD, în condiţiile în care un ales local trebuie să se abţină de la votarea proiectului.

Edilul îi acuză pe social-democraţi că sabotează bunul mers al administraţiei locale, votând împotriva proiectului de buget.

”Am intrat în greva foamei din cauza faptului că, la ora actuală, localitatea Mateeşti nu are buget aprobat. Acest fapt este din cauza consilierilor. Comuna Mateeşti are 13 consilieri, iar unul dintre ei nu poate vota proiectul de buget şi se abţine pentru a nu intra într-un conflict de interese, iar votul rămâne între ceilalţi 12 consilieri, şase de la PNL şi şase de la PSD. Nu ştiu ce urmăresc, dar ştiu că din anul 2016, de când am fost ales pentru al doilea mandat, consilierii PSD nu au votat niciun proiect pentru dezvoltarea localităţii. N-au votat pentru nimic altceva decât pentru majorarea propriei indemnizaţii şi alte fleacuri. În rest, n-au votat pentru canalizare, pentru reabilitarea drumurilor, a şcolii, a grădiniţei sau a primăriei. Am fost în audienţă şi la prefect şi la preşedintele CJ, dar n-am primit nimic”, a declarat Valerian Alexie.

Primarul crede că rivalii politici urmăresc să-l determine să demisioneze sau să contribuie la alegerea unuia dintre social-democraţi pe funcţia de viceprimar.

”Rămân în greva foamei până când se rezolvă problema pentru că, oricum, nu-mi dau demisia. Ei asta vor, să-mi dau demisia sau să fac un compromis, să demit actualul viceprimar şi să pun pe cineva de la ei”, a spus primarul.

Citește și: