Andreea Tobias
358 vizualizări 5 aug 2019

15:20 Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară: Ori Dincă e un „ghinionist”, ori minte

Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a declarat, pentru Mediafax, că ucigaşul din Caracal, Gheorghe Dincă, încearcă să scape cu o pedeapsă mai mică, mergând pe un scenariu similar în cazul ambelor fete, şi anume, că le-a lovit o singură dată.

„Referitor la declaraţia lui Dincă din care rezultă că omorurile asupra celor două fete le-ar fi săvârşit lovindu-le cu pumnul în faţă. În primul rând, ceea ce e de subliniat aici, este că Dincă se poziţionează astfel încât faptele sale concrete, materiale, să fie încadrate juridic altfel decât omor, ci ca lovituri cauzatoare de moarte, ceea ce implică, evident, o altă pedeapsă. Totuşi, mai sunt necesare câteva explicaţii. Sigur există numeroase cazuri în care lovitura cu pumnul în faţă poate determina o dinamică a mişcării în cădere a corpului victimei, care să implice contactul violent al capului acesteia cu o suprafaţă dură. De obicei, o astfel de situaţie provoacă dilacerarea cerebrală şi de aici, moartea.

Citeşte continuarea...

12:40 Şase protestatari din faţa casei lui Gheorghe Dincă, amendaţi de poliţişti şi jandarmi

Mai multe persoane care au protestat în ultimele zile în faţa casei lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că a omorât două fete în Caracal, au fost amendate de poliţişti şi jandarmi pentru tulburarea ordinii publice sau pentru că ar fi adus injurii oamenilor legii. 

Citeşte continuarea...

12:30 Procurorii DIICOT au început a patra zi de verificări la casa unde Gheorghe Dincă a spus că le-a omorât pe Alexandra şi pe Luiza.

Anchetatorii au sigilat, duminică, 15.00 casa lui Gheorghe Dincă şi au plecat cu probele pe care le-au ridicat în timpul zilei. Este vorba de probe recoltate din podul casei bărbatului, dar şi despre hainele găsite pe un câmp dintre Caracal şi Craiova.În urma primelor analize, anchetatorii au stabilit că hainele pe care le-a găsit o femeie în apropierea lanului de floarea-soarelui dintre Caracal şi Craiova, unde a fost căutat telefonul Luizei, nu aparţin fetei de 18 ani, din Dioşti, despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o. Cu toate acestea, hainele, respectiv o pereche de blugi şi una de pantaloni scurţi de damă, vor fi expertizate în continuare.

Duminică a fost, de altfel, prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul. De asemenea, verificări au mai fost făcute şi în curtea casei, care are o suprafaţă de circa cinci hectare.

După ce a participat la percheziţiile locuinţei sale din Caracal, Gheoghe Dincă a fost dus în arestul IPJ Olt, de unde a revenit luni.

Ştirea iniţială. A început a patra zi de verificări la casa unde Gheorghe Dincă a spus că le-a omorât pe Alexandra şi pe Luiza. Duminică, au fost ridicate noi probe din podul casei.

Anchetatorii au sigilat, duminică, 15.00 casa lui Gheorghe Dincă şi au plecat cu probele pe care le-au ridicat în timpul zilei. Este vorba de probe recoltate din podul casei bărbatului, dar şi despre hainele găsite pe un câmp dintre Caracal şi Caracal, care, la prima analiză nu ar fi ale Luizei.

Duminică a fost, de altfel, prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul.

De asemenea, verificări au mai fost făcute şi în curtea casei, care are o suprafaţă de circa cinci hectare.

După ce a participat la percheziţiile locuinţei sale din Caracal, Gheoghe Dincă a fost dus în arestul IPJ Olt.

Citește și: