Gandul.info
Laura Petrescu
460 vizualizări 26 sep 2017
Sebastian Ghiţă a fost audiat, marţi, prin videoconferinţă, la Tribunalul Prahova în dosarul în care s-a judecat cererea de arestare preventivă făcută de procurorii DNA Ploieşti pe numele său, iar instanţa a decis ca fostul deputat poate fi cercetat sub control judiciar.
 
„Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian pe o perioadă de 60 de zile, începând cu momentul transferului în ţară al inculpatului”, se arată în decizia instanţei.
 
Decizia Tribunalului Prahova poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Sebastian Ghiţă, aflat în Belgrad, a fost a fost audiat, marţi, prin videoconferinţă, la Tribunalul Prahova, procurorii DNA Ploieşti cerând, în luna aprilie, arestarea preventivă a fostului deputat, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat în dosarul denumit HidroPrahova.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că încă de luni după-amiază s-au făcut probe şi teste în vederea audierii prin videoconferinţă a fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Aceleaşi surse au declarat că în timpul audierii de marţi, omul de afaceri şi-a menţinut declaraţiile date în faza de urmărire penală.

Instanţa a rămas în pronunţare.

În acest dosar, până în prezent, au avut loc opt amânari.

Cererea de arestare preventivă pentru Ghiţă, depusă la sfârşitul lunii aprilie, a fost făcută în dosarul în care este cercetat şi Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.

În acest dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Citește și: