Firuta Flutur
1363 vizualizări 24 nov 2018

"Am dat două milioane de dolari pentru Catedrala Mânturii Neamului în 2007, când nici nu era făcut nici proiectul. (...) Vo merge mâine (duminică-n.r.) la sfinţire. Sunt fericit şi bucuros că particip la un aşa eveniment. 60 de înalţi prelaţi, de episcopi, vă daţi seama, câtă putere a Duhului Sfânt? (...) Faptul că Iohannis nu participă mâine e foarte bine şi bine că nu o face şi din bun simţ, dar şi pentru că nu are ce căuta acolo. Nu are ce căuta un om, ca să folosesc cuvinte mai politicoase, un om de religia domniei sale, într-o catedrală ortodoxă, mai ales la sfinţire. Nu are ce căuta el preşedintele la Catedrală, că nu are ce căuta. E luteran, ce să caute într-o biserică ortodoxă? Nu ai ce să cauţi. (...) După canioane, el nu trebuie să fie primit de înalţi ierarhi, se poate duce în biserică, nu ai cum să îl opreşti, dar el, dacă vine în Catedrală, nu trebuie să fie primit cu onoruri de către înalţii ierarhi. Aşa este după canoane", a declarat George Becali, la Antena 3.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, o scrisoare Patriarhului Daniel în care îl anunţă că nu va participa, duminică, la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, din motive care ţin de agenda europeană, informează Administraţia Prezidenţială. "Preafericirea Voastră, Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018. Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate", a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis, vineri, MEDIAFAX.

 

 

Şeful statului precizează că "ridicarea Catedralei Naţionale a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri".

Citește și: