Andrei Luca POPESCU
10113 vizualizări 2 apr 2013

Bogdan Ionescu, zis şi Syda, soţul Elenei Băsescu, a accidentat uşor un bătrân de 73 de ani, care circula pe un motociclu. Accidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 11.30, pe bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală, între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei.

După primele cercetări, Bogdan Ionescu nu s-ar fi asigurat la schimbarea benzii de mers şi a acroşat motociclul pe care se deplasa bătrânul, a declarat pentru gândul Ioana Stancu, purtătoarea de cuvânt a Brigăzii Rutiere din Bucureşti.

Ionescu l-a transportat pe bătrân la spitalul Elias, unde şi-a lăsat datele personale şi a sunat Poliţia. Bătrânul are o fractură la glezna stângă şi o contuzie abdominală.

În acest moment, conform procedurii, pe numele lui Bogdan Ionescu s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, ceea ce înseamnă că nu s-a deschis încă dosar penal, decizia urmând să fie luată după finalizarea cercetărilor.

"Vinovăţia urmează să se stabilească în urma expertizei la faţa locului. În funcţie de numărul de zile de spitalizare sau de îngrijiri medicale de care va avea nevoie persoana accidentată, se stabileşte dacă se deschide dosar penal", a mai spus Ioana Stancu.

Pentru deschiderea unui dosar penal pentru vătămare din culpă, este necesar ca victima să aibă nevoie de cel puţin 10 zile de spitalizare sau îngrijiri medicale.

Citește și: