Alina Novaceanu - Mediafax
79 vizualizări 14 aug 2015

„Domnul ministru Cîmpeanu ar trebui să cedeze portofoliul Educaţiei dacă nu este capabil să ţină în frâu o chestiune care ar trebui să funcţioneze ca un ceas - procesul de admitere a elevilor la licee - şi dacă nu intenţionează să promoveze meritocraţia în educaţie. Neputinţa domniei sale riscă să marcheze o generaţie de elevi, să revolte şi să nedreptăţească tineri care au făcut eforturi pentru a fi admişi la un liceu bun", a scris, vineri, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că este de aşteptat ca problemele care ţin de guvernare să scape de sub control, având în vedere că PSD este preocupat doar de “bătăliile interne" şi atacurile la adresa opoziţiei.

"De altfel, când bătăliile interne şi critica opoziţiei sunt principala ocupaţie a PSD, e de aşteptat ca problemele care ţin de guvernare să scape de sub control fără ca nimeni să observe", a arătat Gorghiu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a cerut Corpului de control al MECS să verifice legalitatea unor transferuri la clasa a IX-a, după repartizarea computerizată, din judeţele Suceava, Bihor, Prahova şi Brăila, unde au fost peste 800 de astfel de solicitări aprobate.

Corpul de control va avea luni un raport privind transferurile elevilor de clasa a IX- a din cele patru judeţe, a precizat Sorin Cîmpeanu. Ministrul a precizat că, în funcţie de rezultatul controlului, raportul ar putea fi trimis anchetatorilor.

Ministrul Educaţiei a subliniat că, în cazul în care se va dovedi că au fost nereguli în aceste cazuri, persoanele responsabile vor fi sancţionate drastic, mergând până la desfacerea contractului de muncă, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul profesorilor implicaţi în fraudele de la bacaluareat.

 

Citește și: