Mihai Draghici
Andrei Luca POPESCU
3643 vizualizări 25 oct 2014

UPDATE 17.00 Unul dintre românii răniţi în accident se află în prezent în sala de operaţii, fiind grav rănit şi supus unor intervenţii chirurgicale de urgenţă, prognosticul medicilor fiind rezervat asupra şanselor de supravieţuire, informează MAE.

Cel de-al doilea român rănit, şoferul microbuzului, se află şi el la spital, cu fracturi multiple. El se află deocamdată în stare de şoc şi nu a putut oferi detalii suplimentare, mai anunţă MAE.

Accidentul a avut loc sâmbătă în jurul orei 5.00 (6.00, ora României), pe Autostrada A1, pe sensul Napoli-Roma, între localităţile Colleferro şi Valmontone, la periferia sud-estică a Romei, conform presei italiene.

Un microbuz marca Mercedes înmatriculat în România a lovit din spate o autoutilitară Fiat Ducato. Cinci români din microbuz au murit pe loc, iar o fetiţă în vârstă de un an şi trei luni a decedat la spitalul din Tivoli. Alţi trei români au fost răniţi în accident şi au fost transportaţi la spitale din Roma. Conform Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti, este vorba doar de doi români răniţi, duşi la spitale.

Pesoanele aflate în autoutilitară - o familie marocană formată din părinţi şi patru copii - au suferit doar răni uşoare.

După coliziunea iniţială, cele două vehicule au fost lovite uşor de alte maşini care circulau în acel moment pe autostradă, însă nimeni nu a fost rănit.

Potrivit autorităţilor, cei nouă români aflaţi în microbuz sunt rezidenţi în Italia, probabil în provincia Salerno (regiunea Campania, sud).

Autorităţile italiene anchetează circumstanţele producerii accidentului.

Foto: La Reppublica.

Ministerul Afacerilor Interne din România a confirmat bilanţul accidentului din Italia, anunţând că ataşatul de afaceri interne în Italia al MAI se deplasează la faţa locului pentru a acorda sprijin autorităţilor italiene în cercetarea care are loc în urma accidentului. Toţi cei 6 cetăţeni români care au decedat în accident erau cetăţeni rezidenţi în Italia, a mai anunţat MAI.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că în prezent, consulul României continuă să menţină legătura permanentă cu reprezentanţii poliţiei italiene, pentru a intra în posesia detaliilor privind identităţile certe ale tuturor victimelor. O echipă consulară se află în drum spre cele două spitale unde se află cei doi cetăţeni răniţi.

La nivelul Ambasadei României la Roma s-a constituit o echipă consulară care gestionează cazul, fiind declanşate toate demersurile legale de obţinere a unor informaţii suplimentare, precum şi în vederea acordării asistenţei consulare familiilor cetăţenilor români decedaţi şi răniţi, a mai anunţat MAE.

Citește și: