Gabriela ŞTEFAN
234 vizualizări 6 dec 2010

Gregorian Bivolaru se află din anul 2005 în Suedia, ţară unde a obţinut azil politic. În acest răstimp, el are mai multe procese pe rolul instanţelor de judecată din România, în unele dintre ele fiind achitat în faza de fond.

Procesul pe care l-a intentat acum statului român nu are însă nici o legătură cu infracţiunile de care a fost acuzat liderul MISA de către procurori. De această dată, Gregorian Bivolaru - aflat acum în localitatea Karlskrona - a adresat o scrisoare Tribunalului Bucureşti prin care solicită despăgubiri de 30.000 de euro pentru prejudiciile suferite în timpul regimului comunist. Practic, Bivolaru cere câte 10.000 de euro pentru fiecare sentinţă judecătorească pronunţată împotriva sa în timpul regimului comunist, mai précis în perioada 1977 - 1989. Este vorba de două decizii de condamnare la închisoare şi o decizie de internare forţată la un spital de psihiatrie.

Corespondenţă prietenoasă cu Mircea Eliade

Liderul MISA susţine că a fost urmărit de fosta Securitate pentru că purta corespondenţă cu Mircea Eliade: "În scrisorile pe care mi le-a adresat, acesta se arătase foarte prietenos şi chiar mă invitase la Paris pentru a mă ajuta să aprofundez domeniile care prezentau interes pentru mine şi care aveau legătură cu spiritualitatea".

Bivolaru susţine că Securitatea l-a anchetat de "peste şapte ori" şi i s-ar fi interzis să mai corespondeze cu Mircea Eliade, care era considerat un "duşman al poporului".

"În 1977 am fost tracasat, acuzat şi, în cele din urmă, condamnat pentru deţinere şi răspândire de material obscen, prin sentinţa penală nr. 68 din 20 ianuarie 1977, pronunţată de Judecătoria Sectorului 7, la un an de închisoare, pedeapsă care însă a fost graţiată în întregime", susţine Gregorian Bivolaru.

Acesta mai arată că cea mai gravă persecuţie a început în anul 1980, moment pe care îl leagă de gruparea "Meditaţia Transcendentală". Bivolaru susţine că el ar fi condus această mişcare după plecarea din ţară a întemeietorului acesteia, cetăţeanul francez de origine română Nicolae Stoian. "Meditaţia Transcendentală" ar fi devenit o grupare ilegală, iar Bivolaru pentru Securitate "cel mai periculos om din România".

Grup de telepaţi care să-l omoare pe Ceauşescu de la distanţă

Liderul Misa susţine că a fost din nou anchetat de Securitate, timp de trei zile, şi ar fi fost pus să semneze declaraţii în care erau consemnate lucruri false.

"O împrejurare relevantă pentru modalitatea de operare a anchetatorilor Securităţii a fost cea din aprilie 1984, când, după ce m-au arestat aceştia, au făcut eforturi imense, torturându-mă zile în şir în dorinţa lor de a smulge de la mine o declaraţie aberantă, cum că urma să alcătuiesc un grup care să acţioneze de la distanţă pentru a-l omorî prin telepatie pe Ceauşescu", arată Gregorian Bivolaru. Acesta a fost arestat dar a evadat, fiind din nou prins şi acuzat de difuzare ilegală a unor publicaţii cu caracter mistic, exercitarea fără drept a profesiei de instructor yoga şi răspândire de material obscen. Pentru aceste infracţiuni a intervenit însă amnistia, printr-un decret dat de Ceauşescu. Ulterior, a fost condamnat în 1984 la 18 luni de închisoare pentru evadare.

Bivolaru mai susţine că în 1989 a fost anunţat că are "discernământul pierdut", şi a fost internat la Spitalul de psihiatrie de la Poiana Mare.

"Guru" Gregorian Bivolaru este judecat într-un dosar în care este acuzat de trafic de persoane precum şi de alte şapte infracţiuni. Dosarul se judecă la Tribunalul Cluj. În acest dosar, Gregorian Bivolaru şi alţi douăzeci de membri din conducerea MISA au fost trimişi în judecată de DIICOT în iunie 2007. Procesul a fost de asemenea strămutat de la Tribunalul Bucureşti. Cei de la MISA sunt acuzaţi de trafic de persoane, infracţiuni la legea dreptului de autor prin "practicarea" videochaturilor, ultraj contra bunelor moravuri în spectacolele grupării şi exprimare de mesaje antisemite.

Citește și: