Mihai Gongoroi
Vasile Magradean
100 vizualizări 16 ian 2020

CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL Braşov şi activitatea a fost reluată

CFR Călători a semnat joi, contractul de mentenanţă cu Societatea de Reparaţii SCRL Braşov, la intervenţi ministrului Transporturilor, Lucian Bode, iar protestul celor peste 1.300 de angajaţi s-a finalizat, iar activitatea trenurilor a fost reluată, potrivit unui comunicat de presă.

La solicitarea ministrului Lucian Bode, astăzi, 16 ianuarie 2020, a avut loc întâlnirea managementului CFR Călători cu reprezentanţii salariaţilor Societăţii de Reparaţii „CFR SCRL Braşov” S.A. În contextul protestelor organizate la nivelul Societăţii de Reparaţii „CFR SCRL Braşov” S.A., ministrul Lucian Bode le-a cerut celor două părţi să poarte discuţii astfel încât în cel mai scurt timp să fie reluată activitatea.

„Aşa cum am spus şi la întâlnirea cu sindicatele din calea ferată din această săptămână, dialogul este singura cale de rezolvare a problemelor pe care le aveţi. În lipsa dialogului, problemele nu se rezolvă de la sine iar starea de conflict poate escalada. De aceea vă solicit să discutaţi până când veţi găsi o soluţie de compromis. Trebuie să vă gândiţi în permanenţă că prestaţi un serviciu public şi orice întârziere sau anulare de tren îi afectează în primul rând pe români. Nu uitaţi că sunteţi aici să găsiţi soluţii iar acest lucru trebuie să îl faceţi cât mai repede. Normal era să nu ajungeţi în această situaţie, normal era să vă rezolvaţi rapid orice divergenţă” a spus ministrul Lucian Bode.

În urma discuţiilor tuturor factorilor implicaţi, activitatea CFR SCRL a fost reluată.

 

Ştire iniţială

Angajaţii care au intrat în grevă lucrează în depouri pentru lucrările de mentenanţă a locomotivelor. Este vorba despre depourile din toată ţara, inclusiv cele din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Ploieşti, Braşov şi Timişoara.

Ion Tomoiagă, şef secţie Cluj a SCRL, a declarat, corespondentului Mediafax, că oamenii stau în ateliere şi aşteaptă semnarea contractului de mentenanţă.

„Este un protest spontan declanşat la SCRL, suntem în a treia zi, din cauza lipsei contractului de mentenanţă reparaţii locomotive cu CFR Călători. Oamenii stau în ateliere, nu lucrează, şi aşteaptă senmnarea acestui contract. La nivel naţional sunt peste 1.500 de persoane, din care peste 100 la Cluj-Napoca. Sunt blocate trenuri la nivel naţional care nu pot circula fără revizie la locomotive. CFR Călători este acţionar majoritar la SCRL, cu 97%, aceasta fiind o societate de reparaţii desprinsă din CFR Călători”, a spus Tomoiagă.

Acesta a reclamat presiunile făcute de conducerea CFR Călători pentru reluarea activităţii, dar angajaţii nu vor să cedeze până nu văd semnat contractul de mentenanţă.

Citește și: