5920 vizualizări 22 apr 2014

Niciun tren nu a circulat miercuri între orele 7:00 şi 9:00, ca urmare a eşuării negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică.

„Protestul nu este organizat de sindicate. Va fi vorba despre o încetare voluntară a lucrului de către cei implicaţi în circulaţia trenurilor, pentru a trage semnale de alarmă actualilor şi foştilor guvernanţi legate de faptul că în ultimii cinci ani nu au primit niciun procent în plus la salarii. Negocierile pentru încheierea noului contract colectiv de muncă au eşuat, ultima întâlnire cu ministrul Transporturilor fiind astăzi (marţi - n.r.). Noi i-am informat pe angajaţi că a eşuat negocierea. Miercuri va mai fi o întâlnire cu ministrul, la 17.00”, a spus Frăţică.

Federaţiile sindicale din transporturile feroviare ameninţau încă din 15 aprilie că ar putea declanşa conflictul colectiv de muncă începând cu 23 aprilie, dacă până atunci nu vor fi încheiate noile contracte colective de muncă, care să ţină cont de solicitările salariaţilor.

Frăţică a declarat că dacă după protestul de miercuri nu se ajunge la un consens privind încheierea contractelor colective de muncă, s-ar putea declanşa conflictul de muncă, fiind posibile măsuri mai radicale de protest.

UPDATE 09:10 Marinela, o călătoare aflată într-un tren care a plecat noaptea trecută din Bucureşti, cu destinaţia Arad, ne-a povestit de bucuria de scurtă durată a călătorilor de a ajunge în staţia Subcetate nu fără întârziere, ci chiar mai devreme. Pe urmă, au aflat că stau pe loc două ore. „Am ajuns şi noi o dată cu 5 minute mai devreme în staţie şi au făcut grevă”, a relatat pentru gândul călătoarea. Dat fiind că trenul IR 1821 mai avea, în momentul începerii grevei CFR, trei ore şi jumătate până la ultima destinaţie, respectiv Arad, călătorii au început să plece spre casă cu alte mijloace de transport. „Unii şi-au chemat rude, alţii au luat tot felul de maşini de pe aici şi nu au mai stat în tren”, ne-a mai spus cititoarea.

Sursa: Infofer.ro

UPDATE 09:03 Trenurile au reînceput să circule.

UPDATE 08:51 Trenurile care ar fi trebuit să plece sau să ajungă miercuri dimineaţă, între orele 07.00 şi 09.00, în Gara de Nord vor înregistra întârzieri între 120 şi 180 de minute, din cauza protestului angajaţilor CFR, cea mai mare întârziere fiind înregistrată pentru un tren care venea de la Satu Mare.

UPDATE 08:45 Cinci trenuri de călători sunt oprite pe raza Regionalei Constanţa, fiind vorba despre garnituri care asigură legătura între Constanţa, Bucureşti şi Mangalia, dar şi între Tulcea şi Bucureşti, în timp ce în Gara Craiova staţionează, de asemenea, cinci trenuri.

UPDATE 08:38 Un număr de 131 de trenuri de călători au fost oprite în staţii, miercuri, de la ora 07.00, în urma protestului angajaţilor, cele mai multe fiind din regionalele Bucureşti, Craiova, şi Iaşi, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al companiei CFR, Oana Brânzan.

UPDATE 08:25 Liderul sindical a spus că membrii Federaţiei Mişcare Comercial au întrerupt voluntar lucrul, iar între orele 7:00 şi 9:00 nu va circula niciun tren de călători şi de marfă. Gheorghe Frăţică a precizat că în cele două ore erau în circulaţie aproximativ 400 de trenuri de călători şi 200 de marfă.

Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial a mai spus că acţiunea de miercuri se doreşte a fi un avertisment transmis conducerii CFR şi Ministerului Transporturilor, pentru încheierea contractelor colective de muncă. Frăţică a precizat că, în ultimii şase ani, salariaţii CFR au pierdut peste 30 la sută din venituri, dar şi alte drepturi pe care anterior le aveau.

UPDATE 08:23 Peste zece trenuri Regio, InterRegio şi Internaţionale care tranzitează Gara Cluj-Napoca sunt afectate, miercuri dimineaţă, de oprirea lucrului angajaţilor de la CFR, zeci de călători aşteptând nemulţumiţi pe peron sau în sala de aşteptare, ei spunând că nu au fost anunţaţi despre această acţiune.
 

Printre nemulţumirile sindicaliştilor de numără cele legate de nivelul salariilor, de eliminarea drepturilor angajaţilor de a călători gratuit pe calea ferată şi de faptul că nesemnarea noilor contracte colective de muncă ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă.

Roxana Alexe, roxana.alexe@mediafax.ro

Citește și: