Florin Jinga
4987 vizualizări 1 nov 2018

Două persoane au fost rănite în urma atacului cu ciocanul, dar numărul victimelor putea fi mai mare, dacă agresorul nu ar fi fost pus la pământ şi imobilizat rapid de către un grup de români.

Poliţia britanică anchetează cazul petrecut în staţia de metrou Stratford, din estul Londrei, unde un bărbat ataca oamenii şi îi lovea cu un ciocan. Martorii spun că bărbatul s-a înfuriat când a cerut o ţigară unui necunoscut, iar acesta l-a refuzat, informează Standard.

În filmarea apărută pe internet se vede cum un grup de patru persoane îl pun la pământ pe agresor şi îl ţin nemişcat până la sosirea forţelor de ordine. Se poate distinge că aceştia vorbesc în română: ”Nu daţi în el! Tineţi-l până vine Poliţia. Voia să dea în cap la oameni, omoară oameni,” spune românul care filmează. ”M-a muşcat de mână“, exclamă unul dintre românii care îl ţineau, în timp ce altul îl sfătuieşte: ”Întoarce-i mâna. Staţi, că e periculos“.

Pe tot parcursul filmării, agresorul ţipă să fie lăsat în pace. La un moment dat, în cadru apare şi ciocanul cu care le-a lovit pe cele două persoane.

”Am remarcat în staţie un bărbat care atrăgea atenţia, fiind gălăgios. S-a apropiat de o persoană căreia i-a cerut o ţigară, iar când a fost refuzat a scos un ciocan şi a început să îl lovească. A fost pus instant la pământ, până când au venit forţele de ordine“, a povestit un martor pentru The Sun.

Agresorul de 26 de ani a fost arestat pentru agresiune şi posesie de armă. Victimele au fost transportate la spital şi sunt în afara oricărui pericol.

Citește și: