50 vizualizări 25 iul 2019

Procurorii din Ploieşti şi poliţiştii au făcut 3 percheziţii în localitatea Gherghiţa, judeţul Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de minori.

Începând cu luna iunie 2018, pe raza localităţii Gherghita, judeţul Prahova, a fost constituit un grup infracţional, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat, în ceea priveşte recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a 3 minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, în vederea obţinerii de foloase materiale.

În urma cercetărilor s-a stabilit că exploatarea sexuală a celor 3 fete a fost realizată atât prin intermediul unor anunţuri publicate pe site-uri de publicitate, cât şi prin plasarea victimelor în diferite locaţii (domiciliul clienţilor sau locuri de cazare).

Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri şi telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse, în vederea audierii, 29 de persoane, iar faţă de 3 inculpaţi s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Citește și: