Sorin Bogdan
2986 vizualizări 28 iul 2018

O femeie din judeţul Mehedinţi a primit acasă un colet cu gunoiul menajer pe care l-a aruncat pe marginea unei şosele din Gorj. Un trecător a decis să-i trimită acasă pachetul, după ce a găsit printre resturi şi facturi cu datele personale ale tinerei, transmite corespondentul Mediafax

Bărbatul ieşise la cules de plante medicinale pe dealul Bujorăscu din judeţul Gorj, când a văzut câţiva drumari care strângeau gunoiul aruncat de cineva pe marginea drumului. ”Staţi că i-o facem,” i-a oprit revoltat omul pe lucrători, după ce a observat printre resturi nişte hârtii cu adresa persoanei care aruncase resturile. ”Îi trimitem gunoiul acasă!”

Zis şi făcut! El a strâns gunoiul, l-a pus într-o cutie încăpătoare şi a expediat coletul la adresa de pe documentele lăsate printre deşeuri.

"O femeie a aruncat gunoiul şi un cetăţean intrigat, cu puternic simţ civic, i-a trimis coletul acasă. Lăsase în gunoi şi facturi, dar şi alte acte,” povesteşte Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu. ”Este un exemplu de urmat, poate aşa o să se înţeleagă că nu este normal să aruncăm gunoiul peste tot. Îl felicităm pe domnul care a făcut acest gest. Gunoiul a ajuns la destinatie, 11 kilograme în total şi a fost primit, nu s-a întors la expeditor. Omul a trimis coletul cu confirmare de primire.”

În luna iulie, în cadrul unei acţiuni de ecologizare, drumarii au găsit un sicriu cu oseminte umane, pe marginea Drumului Naţional 67, în comuna Leleşti, din Gorj.

 

Citește și: