Teodor Bobei
69 vizualizări joi, 14:21

„În şedinţa de astăzi (joi - n.r.) a fost adoptată la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Administrativ. Astfel, prin această modificare se consolidează a atribuţiile secretarilor generali din ministere pentru evitarea unor disfuncţionalităţi majore din administraţia publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei Executivului.

Acesta a explicat că în mod „concret, actul normativ prevede că secretarul general are rolul de a asigura continuitatea activităţii instituţiei care în sitaţia vacanţei funcţiei de minsitru sau pe epriaoda in care minsitrul se află în imposibilitatea exercitării atribuţiilor dobândeşte funcţia de ordonator principal de credite”.

Actul normativ vine în contextul în care aproape 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi agenţiile care ţin de această instituţie, precum şi aproximativ 200 de angajaţi de la Energie nu şi-au primit, marţi, salariile.

La finalul lunii august, miniştrii Mediului şi Energiei, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton, au demisionat din funcţii după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coalişie de guvernare. Tot atunci a demisionat şi Viorel Ilie din funcţia de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Citește și: