Cristina ANDREI
6356 vizualizări 10 feb 2016

Potrivit calendarului de acţiuni din timpul perioadei electorale pentru alegerile locale care a fost pus în dezbatere de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), campania electorală ar urma să înceapă în data de 6 mai, acesta fiind şi termenul până la care trebuie adus la cunoştinţa publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora. O zi mai târziu, pe 7 mai, va fi stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot.

Până pe 12 aprilie, toate birourile electorale de circumscripţie trebuie să primească lista care cuprinde denumirile şi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianţelor politice, alianţelor electorale, dar şi ale organizaţiilor de cetăţeni care aparţin minorităţilor naţionale, legal constituite, ce au dreptul de a participa la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Cetăţenii vor putea să-şi exercite dreptul la vot în privinţa alegerilor locale pe 5 iunie, între orele 07:00 şi 21:00.

Premierul Dcian Cioloş a arătat la începutul şedinţei că Executivul şi AEP trebuie să lucreze împreună pentru pregătirea alegerilor care vor avea loc anul acesta, pentru că în 2016 AEP are prin lege mult mai multe atribuţii în organizarea şi derularea scrutinului decât a avut în trecut. De altfel, la şedinţă a fost prezentă şi preşedinta AEP.

„Azi adoptăm un pachet de hotărâri de guvern care pregătesc alegerile locale şi inclusiv stabilim data alegerilor locale. O să fie prezentă să prezinte aceste proiecte de hotărâri de guvern şi doamna preşedintă a Autorităţii Electorale Permanente pentru că sunt hotărâri de guvern pregătite de Autoritatea Electorală Permanentă", le-a spus premierul membrilor Cabinetului, miercuri, la începutul şedinţei Executivului.

  

Citește și: