Adrian Ilie
2923 vizualizări 15 nov 2017

”Valoarea împrumutului este de până la 35 milioane euro, acordat prin intermediul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, instituţie membră a Grupului Băncii Mondiale. Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Transporturilor vor întreprinde demersurile necesare pentru pregătirea proiectului şi pentru solicitarea asistenţei financiare, urmând să se convină cu Banca Mondială instrumentul de finanţare care va fi utilizat, pentru a permite demararea cât mai rapidă a activităţilor”, informează Guvernul.

În cadrul Ministerului Transporturilor va fi creată o Unitate de Management a Proiectului, care va dispune de experienţa necesară în ceea ce priveşte implementarea unui astfel de proiect şi aplicarea procedurilor Băncii Mondiale. Ministrul Felix Stroe a precizat, la începutul şedinţei de Guvern, unitatea de management va fi operaţională, până la 15 ianuarie 2018.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, pe 31 octombrie, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Băncii Mondiale care i-a adus la cunoştinţă că instituţia financiară a decis să ofere asistenţă în ceea ce priveşte implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov.

Delegaţia Băncii Mondiale a fost condusă de către Tatiana Proskuriakova, manager de ţară, care l-a informat pe premierul Tudose de decizia luată de către BM. ”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanţă strategică, finanţat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investiţiilor din infrastructura rutieră”, a declarat premierul Tudose.

Citește și: