Silviu Bănilă
54 vizualizări 28 oct 2014

''Mă bucur că am văzut cifrele: 6,5 milioane de euro profit brut până în acest moment pentru Poştă. Estimăm un profit, până la sfârşitul anului, care să depăşească 10 milioane de euro, ceea ce ne creează un confort deosebit. Asta înseamnă că, în 2014-2015, nu numai că riscul insolvenţei a dispărut, dar vom majora salariile pentru toţi factorii poştali, în conformitate cu înţelegerile pe care sindicatul le are, începând de luna viitoare. Asta înseamnă că vom face investiţii în echipamemte şi toate promisiunile pe care le-am făcut la adresa lucrătorilor din Poşta Română se vor îndeplini. Vă pot spune că majorarea salariilor se va face pe diferite clase. Cei care au salariul cel mai mic vor primi mărirea cea mai semnificativă'', a declarat Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională, potrivit Agerpres.

Referindu-se la procesul de privatizare a Poştei Române, ministrul a spus că, în prezent, Comitetul de privatizare analizează oferta tehnică depusă de Poşta belgiană şi oferta financiară va fi deschisă ulterior. La finele lunii septembrie, Ministerul pentru Societatea Informaţională anunţa că operatorul belgian de servicii poştale bpost a avansat o ofertă neangajantă pentru achiziţionarea a 51% din acţiunile Companiei Naţionale Poşta Română.

Executivul României a hotărât, în urmă cu doi ani, demararea procedurii de privatizare a Poştei Române prin metoda majorării de capital prin aport de capital privat. Proprietarii Poştei Române sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25%. 

 

Citește și: