Gandul.info
Maria TOADER
120 vizualizări 22 nov 2010

Guvernul nu mai vrea să introducă de anul viitor impozitulforfetar. Motivul principal ar fi imposibilitatea gestionării unuiastfel de sistem de impozitare, prin care firmele ar urma săplătească dări la stat în funcţie de anumiţi indicatori aiactivităţii de bază, cum ar fi după numărul de mese în cazulrestaurantelor şi barurilor, conform unor surse guvernamentalecitate de Mediafax.

Sursele au precizat că Executivul analizează posibilitatearevenirii, în cazul microîntreprinderilor, la impozitarea cu 3% aveniturilor, faţă de impozitul de 16% din profit aplicat în acestmoment.

Întrebat cum comentează acest anunţ, şeful Finanţelor Publice,Gheorghe Ialomiţianu, a evitat să dea un răspuns concret. "Noi amavut discuţii şi cu FMI, CE şi cu Banca Mondială. Analizândrezultatele privind execuţia bugetului, cei de la FMI, CE şi BM auspus că nu trebuie să compensăm eliminarea impozitului minim. Ce amconvenit cu reprezentanţii celor trei organisme? Să analizămintroducerea unui sistem simplificat pentru întreprinderile mici.Suntem în derularea unor asemenea acţiuni", a declarat el.Impozitul forfetar ar fi urmat să se aplice în 26 de domenii deactivitate, printre care se numără hotelurile, restaurantele,firmele de catering şi saloanele de coafură.

Citește și: