35383 vizualizări 19 mar 2015

Repondenţii care au participat la studiu au atribuit fiecărui cartie o valoare corespunzătoare siguranţei după cum urmează:  foarte sigur, sigur,  siguranţă medie, nesigur şi periculos. În urma centralizării răspunsurilor a fost realizată o hartă a fricii în Bucureşti, potrivit blogului Georgrafia Mentală.

Studiul arată că cele mai bune zone în privinţa siguranţei sunt: Primăverii – Floreasca – Herăstrău – Aviaţiei – Băneasa în partea de nord cu prelungire spre vest în 1 Mai; Cotroceni cu prelungire spre vest mai estompată în Drumul Taberei şi Tineretului – Titan în partea central-estică.

 Zonelor periculoase sunt grupate în trei areale: Rahova – Ferentari, de departe cea mai periculoasă zonă percepută, la care se adaugă Ghencea spre nord; Colentina – Baicului – Pantelimon în nord-est şi Giuleşti – Giuleşti-Sârbi – Străuleşti în nord-vest. Cartierele Berceni, Vitan sau Militari se găsesc într-o zonă neutră de siguranţă.

Aproape toţi cei care au răspuns la chestionar au avut consens aproape maxim în aprecierile negative ale  zona Rahova. Însă mulţi dintre cei chestionaţi au apreciat ca mai puţin sigure şi cartierele  Berceni, Obor, Chitila.

Aşa arată harta fricii, culoarea roşie reprezintă zonele pe care locuitorii din Bucureşti le consideră periculoase.

Citește și: