Departamentul Corespondenţi
667 vizualizări 14 ian 2019

În urma exploziei provocate la bancomat, hoţii au scos din aparat trei cutii metalice cu bani, iar unul dintre indivizi a scăpat o cutie, astfel că numeroase bancnote s-au împrăştiat pe asfalt. Însă hoţul nu a mai pierdut timpul să adune banii, ci a aruncat cele trei cutii în maşina cu care a fugit.

Hoţii au reuşit să provoace explozia după ce au introdus gaz de la o butelie în bancomat.

Explozia a avut loc, în jurul orei 01:30, la un bancomat aflat pe str. Tunarilor din oraşul Arad, lângă un magazin, şi a fost una de mică intensitate. Un echipaj al pompierilor a intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Pompierii din Arad au fost alertaţi la 112 despre faptul că un incendiu a izbucnit la un bancomat situat în vecinătatea pieţei din cartierul Alfa. Cei care au sunat sunt angajaţii firmei de pază care asigură securitatea aparatului, iar locatarii unor blocuri din zonă au relatat că au auzit şi zgomotul unei explozii.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o parte din peretele de rigips care acoperea bancomatul, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, corespondentului Mediafax.

“Am fost solicitaţi să intervenim de către firma care asigură paza în acea locaţie. Am intervenit cu o autospecială, incendiul nu a fost de mari dimensiuni, l-am stins în două minute”, a afirmat George Pleşca.

Poliţiştii aflaţi luni dimineaţă la locul incidentului verifică imagini surprinse de camerele de supraveghere şi urmează să stabilească valoarea prejudiciului, fiind efectuate cercetări pentru furt calificat.

La locul incidentului s-au deplasat şi poliţiştii arădeni, care au deschis o anchetă.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad au confirmat că a fost vorba de o explozie provocată de hoţi care au intenţionat să scoată astfel sumele de bani din aparat. Oamenii legii urmează să stabilească prejudiciul.

Un român a spart zidul unei bănci din Italia cu un tractor furat

Un bărbat a furat o maşină şi un tractor din Italia, pe care apoi le-a folosit pentru a sparge zidul unei bănci, de unde a sustras 120.000 de euro şi un bancomat. Tânărul de 21 de ani a fost prins de poliţiştii olteni.
 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliţie Iancu Jianu şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au descins la locuinţa tânărului de 21 de ani, care era urmărit internaţional de autorităţile judiciare italiene pentru furt calificat, prejudiciul cauzat fiind de 120.000 de euro, potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Olt.

„La data de 27 aprilie 2018, în complicitate cu mai multe persoane, ar fi pătruns într-un depozit din Italia, de unde ar fi sustras un tractor şi un autovehicul. Folosind aceste vehicule, bărbatul şi ceilalţi complici ar fi spart zidul unei bănci de unde ar fi sustras un bancomat şi suma de 120.000 de euro”, arată comunicatul citat.

Bărbatul a fost prezentat în faţă procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Craiova şi a fost reţinut pentru 24 ore, urmând să fie predat autorităţilor italiene.

Foto: Hepta

Citește și: