Gandul.info
Andreea Traicu
209 vizualizări 4 oct 2017

Alături de Ilie Dragne au fost trimişi în judecată Ştefan Anton Moroşanu, Dumitru Mişu, Aurelian Voicu şi o altă persoană.

În dosar sunt investigate infracţiuni de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. În luna august, procurorii au făcut 80 de percheziţii, anunşând că 12 firme sunt implicate. Ilie Dragne era acuzat de complicitate la evaziune fiscală, acuzaţia fiind clasată. Acesta a fost trimis în judecată pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.

„Domnul Dragne a dat declaraţie în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate când s-a făcut această pretinsă tranzacţie pentru că discutăm de o singură tranzacţie, de o singură plată. Pentru un agent economic, din 2013 până în prezent, înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale, din moment ce numai în anumite acte examinate s-a găsit această factură de 200.000 de lei cred că este de invidiat", a declarat la momentul deschiderii dosarului avocatul lui Ilie Dragne, Maria Vasii.

Dragne a fost reţinut pe 10 august, iar ulterior procurorul de caz a decis să fie plasat sub control judiciar.

La acel moment, avocatul Maria Vasii a precizat că Ştefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD s-a retras din societatea comercială Salcia la începutul anului, cedând părţile sociale deţinute. Procedura fiind în curs, în august la Registrul Comerţului datele fiind nemodificate, iar Valentin Dragnea deţinea ferma Salcia în proporţie de 90%, iar 10% îi aparţineau administratorului şi directorului general, Ilie Dragne.

În total, 60 de oameni au fost audiaţi, în calitate de martori sau suspecţi, pentru nouă dintre ei fiind dispusă reţinerea. Anchetatorii au stabilit, ulterior, că nu este necesar să ceară arestarea pentru niciunul dintre ei, doar cinci fiind trimişi în judecată.

Citește și: