Biro ATTILA
1316 vizualizări 22 ian 2015

DNA a trimis astăzi în judecată dosarul privind retrocedările ilegale. În acest dosar au fost trimişi în judecată Viorel Hrebenciuc, Tudor Chiuariu, Ioan Adam şi alte 14 persoane. Aceştia sunt acuzaţi în esenţă că au încercat să retrocedeze ilegal peste 40.000 de hectare de păduri în judeţul Bacău. Prejudiciul calculat în acest dosar se ridică la 303 milioane euro.

Dosarul DNA în care Viorel Hrebenciuc şi Ilie Sârbu au fost puşi sub acuzare este centrat în jurul retrocedării moşiilor deţinute în Bacău de Dimitrie Ghica. Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-a implicat activ folosindu-şi influenţa politică pentru ca un presupus moştenitor al familiei Ghica să intre în posesia a 43.000 de hectare de teren. Întreaga afacere este evaluată într-o investigaţie jurnalistică la 140 milioane euro. Deputatul Ioan Adam şi soţia sa, judecător la Braşov, sunt inculpaţi în acelaşi dosar. De asemenea, procurorii suspectează de acte de corupţie o serie de judecători.

La DNA au fost chemaţi în acelaşi dosar prinţul Paul şi prinţesa Lia care sunt rude prin alianţă cu preşedintele Traian Băsescu. Viorel Hrebenciuc şi deputatul PSD Ioan Adam au fost arestaţi în acest dosar. Şi fiul lui Hrebenciuc a fost arestat dar ulterior eliberat.
La începutul investigaţiilor, DNA a anunţat că urmărit penal este şi Ilie Sârbu, lider PSD şi socrul lui Victor Ponta. DNA a transmis că Ilie Sârbu este anchetat pentru folosirea influenţei politicie pentru a obţine foloase necuvenite. Surse judeciare au explicat pentru gândul că cercetările în privinţa lui Ilie Sârbu nu au fost închise şi că acesta nu a primit o soluţie de clare ci dimpotrivă ancheta în cazul său a fost mutată într-o cauză nouă.

Citește și: