1096 vizualizări 30 iun 2018

Podul de cale ferată s-a prăbuşit în râul Tărlung, din cauza unei viiturii produse în zonă.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au transmis că a fost afectată linia Braşov - Întorsura Buzăului, însă că nu sunt trenuri blocate pe aceasta rută.

Purtătorul de cuvând al CFR, Oana Brânzan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că podul este distrus aproape în totalitate, astfel că circulaţia este închisă, iar până la retragerea apelor nu sunt şanse de deschidere.

„Este pe o secţiune interoperabilă, secţia aparţine gestionarului privat RCCF Trans, podul se află pe secţia Hărman - Întorsura Buzăului: Podeţul feroviar a fost aproape acoperit de ape, circulaţia este închisă în momentul acesta. Nouă ni s-a transmis că circulaţia feroviară este întreruptă, podul este distrus aproape în totalitate, a fost afectată o pilă de susţinere. Deocamdată, până la retragerea apelor, nu sunt şanse de deschidere. Se va face o evaluare a avariilor şi eventual să se stabilească măsurile de redeschidere", a spus Oana Brânzan.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a prelungit valabilitatea codului roşu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Tӑrlung din judeţele Covasna şi Braşov până la ora 24.00. Pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş din judeţele Bacӑu şi Covasna, avertizarea cod roşu de inundaţii este valabilă tot până la miezul nopţii.

Citește și: