Accidentul din Muntenegru, în care 18 români au murit, iar alte 29 de persoane au fost rănite, a lăsat urme adânci nu doar în inimile familiilor victimelor, ci şi în sufletele supravieţuitorilor. ProTV a difuzat, în jurnalul de marţi seară, o înregistrare cu ultimele momente de dinainte de accident.

Potrivit Elenei Meşter, surpavieţuitor al accidentului de autocar, cu câteva clipe înainte de tragedie, pasagerii urmăreau peisajul, iar unii dintre ei l-au rugat pe şofer să  încetinească. "Şi eu v-am rugat să nu mai staţi în picioare, pe culoar", le-ar fi răspuns acesta.

"El a intrat în depăşire şi probabil a văzut copilul şi, ca să nu-l acroşeze, a virat dreapt. Ne-am înclinat şi mi-am zis gata, mi-am închis ochii, asta a fost să fie, am zis că murim. Mi-aduc aminte că s-au spart geamurile şi când autocarul s-a rostogolit încă odată, noi am căzut ca nişte ouă din cofraj. Eu m-am trezit pe burtă, cu picioarele spre prăpastie, alunecam şi mi-am dat seama că trăiesc", a povestit Elena Meşter.

Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru, pe 23 iunie, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar ceilalţi 29 de pasageri fiind răniţi. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit. Potrivit martorilor, şoferul autocarului avea o viteză de circa 80-90 de km/h, în timp ce limita în zona respectivă era de 40km/h. Autocarul era condus, în ture, de doi şoferi, cel care se afla la volan la momentul accidentului decedând pe loc, în timp ce al doilea este în continuare internat.

Citește și: