Gandul.info
Adriana Mit
13240 vizualizări 26 sep 2017

Violeta Varga a fost numită, recent, în funcţia de inspector şcolar pentru educaţie permanentă în cadrul Inspectoratului Şcolar Arad, postul fiind eliberat de profesoara Mariana Tocaciu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Inspectoratul Şcolar Arad, Violeta Varga a luat decizia de a-şi da demisia din funcţia de inspector şcolar, pentru „a nu periclita imaginea” instituţiei.

„D-na prof. Violeta Varga a ocupat prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2017 – 2018, postul vacant de inspector şcolar pentru educaţie permanentă. Doamna profesor a fost propusă pentru ocuparea acestui post prin adresa nr. 841/M/06.09.2017 transmisă către Ministerul Educaţiei Naţionale şi a obţinut avizul MEN prin adresa nr. 2085/DGMP/13.09.2017, înregistrată la ISJ Arad cu nr. 880/M/15.09.2017. Precizăm că doamna prof. Violeta Varga a îndeplinit condiţiile legale privind ocuparea acestui post: este cadru didactic titular, grad I, membru CNEME şi a depus la secretariatul ISJ Arad CV şi acord scris privind ocuparea funcţiei menţionate. (...) Ca urmare a articolelor apărute în presă, pentru a nu periclita imaginea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, d-na prof. Violeta Varga a decis să renunţe la funcţia pentru care a fost numită”, transmite Inspectoratul Şcolar Arad.

Presa locală a scris că tânăra, de profesie logoped, este iubita fratelui prefectului de Arad, Florentina Horgea, iar pe contul său de Facebook avea postate mai multe fotografii în care apare în ipostaze provocatoare. Între timp, Violeta Varga şi-a şters contul de Facebook.

Înainte de a ajunge în fruntea inspectoratului şcolar, a ocupat funcţia de director adjunct la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Arad, post creat în urmă cu puţin timp.

Violeta Varga nu a putut fi contactată de corespondentul MEDIAFAX pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Citește și: