Andreea Traicu
1216 vizualizări 22 feb 2018

„În ultimele luni s-a discutat foarte mult despre necesitatea investiţiilor pe care Primăria Capitalei trebuie să le facă în privinţa infrastructurii spitaliceşti din Bucureşti. Primăria Capitalei şi Primarul Gabriela Firea au susţinut un proiect privind construirea unui spital metropolitan în nordul Capitalei, în zona Pipera. În acelaşi timp consilierii PNL din CGMB au susţinut nevoia construirii unor unităţi spitaliceşti în Sectoarele 3 şi 6, acolo unde bucureştenii sunt cei mai văduviţi de astfel de sevicii medicale”, se arată într-un comunicat remis de grupul consilierilor generali ai PNL.

Potrivit sursei citate, sectoarele 3 şi 6 sunt singurele din Bucureşti unde nu se găsesc în prezent spitale.

„În şedinţa de astăzi, 22 februarie 2018, putem spune că s-a făcut unul dintre cei mai mari paşi din ultimii 28 de ani în privinţa serviciilor medicale destinate bucureştenilor. Astăzi s-au demarat proiectele pentru trei noi spitale în Bucureşti: unul în nord, unul în Sectorul 3 şi unul în Sectorul 6. (…) Astfel, grupul PNL din Consiliul General a votat pentru construirea Spitalului Metropolitan din Pipera dar, în acelaşi timp, a iniţiat si susţinut un Proiect de Hotărâre prin care împuterniceşte Primarul General al Municipiului Bucureşti pentru identificarea suprafeţelor de teren necesare pentru construcţia a două spitale noi, unul pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 3 şi unul pe raza administrativă a Sectorului 6”, se mai arată în comunicat PNL.

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) a votat, joi, preluarea autobazei RATB Pipera, de către Primăria Capitalei, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Potrivit primarului general, Gabriela Firea, invesţia pentru Spitalul Metropolitan ar putea fi de 300 de milioane de euro.

Decizia a fost luată cu 48 de voturi pentru, 1 împotrivă şi o abţinere.

Pe terenul pe care se află în prezent autobaza RATB, situat pe Şoseaua Pipera, Primăria Capialei vrea să construiască un spital metropolitan, o clădire în care să funcţioneze Universitatea de Medicină din Bucureşti precum şi un campus.

La începutul acestei luni, primarul general, Gabriela Firea, declara că speră şi că are semnale că acest proeict va fi votat în şedinţa CGMB din februarie.

„Spitalul Metropolitan nu va fi doar încă un spital ci va fi cel mai mare spital din Capitală, dotat la standarde europene”, a precizat, primarul general, Gabriela Firea.

Pe lângă Spitalul Metropolitan, care, potrivit edilului, va costa 300 de milioane de euro, bani din bugetul local, PMB vrea să mai construiască alte două spitale, unul în sectorul 3, altul în sectorul 6 din Capitală, propunerea fiind a consilierilor PNL.

A fost aprobată şi această propunere urmând a se identifica cele două terenuri.

Anterior, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) refuzat transferul unui teren în proprietatea municipalităţii pentru construcţia Spitalului Metropolitan, după ce consilierii din opoziţie s-au opus, între Gabriela Firea şi Cristian Buşoi având schimburi dure de replici.

Ulterior, Gabriela Firea i-a lansat o provocare lui Cristian Buşoi: "Să fie de acord cu construirea în nord a spitalului, iar eu garantez că voi iniţia un alt proiect pentru construirea unui spital într-o altă zonă pe care domnia sa o propune".

Citește și: