Andrei Mazurchievici
954 vizualizări 4 mar 2016

"Trăim un efect de digitalizare a societăţii. Asistăm, deja, la o explozie în ceea ce priveşte cantitatea de date şi aplicaţii. În 2015, la nivel global, au fost descărcate peste 180 de miliarde de aplicaţii mobile. Până în 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populaţie de 9 miliarde de oameni. Peste 90% din datele disponibile pe aceste dispozitive vor fi stocate în silozuri de date, izolate şi greu de folosit. Greu decriptabile vor fi şi atacurile cibernetice, care vor folosi tehnologii sofisticate şi vor avea o rază de acţiune mult mai largă", a declarat directorul general al Cisco, Dorin Pena, în cadrul Cluj Connectingday, cel mai mare eveniment de IT din Cluj-Napoca.

Directorul general al integratorului independent de sisteme Brinel, Marcel Borodi, susţine că domeniul IT a devenit un accelerator al afacerilor, depăşind stadiul de utilitate.

"IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor, dar tinde să devină un ingredient miraculos al supravieţuirii în noua etapă a schimbărilor disruptive. Schimbarea se produce accelerat pe mai multe axe, şi în planuri diferite, iar fără un suport tehnologic adecvat, nu poţi rezista. Dacă nu te sincronizezi cu evoluţia tehnologică, decizi că nu vrei să-ţi mai continui activitatea în maxim trei ani. Alegerea unui nou model de business, a platformelor IT&C care îl fac funcţional pe termen lung, şi a partenerilor care le pot susţine, devin decizii de importanţă strategică", a spus Borodi.

Evenimentul Cluj ConnectingDay, organizat de Brinel şi Cisco, a avut loc la Cluj-Napoca şi a reunit peste 300 de profesionişti din IT şi digital. Principalele teme abordate în cadrul conferinţei au fost: performanţa şi simplitatea în centrul de date, securitatea cibernetică pentru dezvoltatorii de aplicaţii şi soluţii, business intelligence, mobilitate sau securitate în Internet of Things (IoT), sau soluţii pentru managementul activităţii academice.

Citește și: