Cătălin Legănel
607 vizualizări 1 feb 2018

Curtea de Apel Constanţa a respins, joi, ca nefundat, apelul formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Constanţa, care, în 2017, îl condamnase la doi ani şi opt luni de închisoare, cu suspendare, pentru şantaj, pe primarul comunei constănţene Tuzla, Taner Reşit. În schimb, instanţa a admis apelul formulat de Taner Reşit, care solicitase anularea sentinţei şi, rejudecând, a dispus achitarea acestuia.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Şi cel de-al doilea inculpat din dosar, omul de afaceri Ştefan Radu, a avut parte clemenţă din partea instanţei, aceasta reducându-i pedeapsa de la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, la doi ani de închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere fiind stabilit la trei ani. El trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Ştefan Radu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile.

Taner Reşit şi Ştefan Radu au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa fiind acuzaţi de şantaj după ce, în 2015, ar fi încercat să-l forţeze pe administratorul unei firme din localitate să le dea 48.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 16 august - 8 septembrie 2015, Taner Reşit, pe vremea aceea viceprimar al comunei, şi Ştefan Radu l-ar fi constrâns pe administratorul unei societăţi comerciale, prin diverse metode, să le dea suma de 48.000 de euro. Procurorii menţionau, printre aceste acte de constrângere, alungarea clienţilor, împiedicarea accesului în spaţiul comercial şi a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor şi sechestrarea bunurilor aparţinând firmei respective.

Mai mult, în acelaşi context, în 8 septembrie, Ştefan Radu, în prezenţa viceprimarului Taner Reşit, l-a agresat fizic pe administratorul respectiv, mai susţin procurorii.

Taner Reşit a fost ales primar al comunei Tuzla, în iunie 2016, din partea PSD.

 

Citește și: