74 vizualizări 16 apr 2019

După cercetările efectuate, poliţiştii din Buzău au stabilit că accidentul din zona localităţii C.A. Rosetti s-a produs după ce şoferul microbuzului care avea şi remorcă, la intersecţia cu calea ferată de pe raza localităţii Bâlhacu, nu ar fi respectat regulile de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase aflate în funcţiune.

Astfel, microbuzul în care se aflau şoferul, în vârstă de 50 de ani, din Vrancea, şi alte 15 persoane, a fost lovit de un tren Inter Regio, care circula pe ruta Bucureşti Nord - Galaţi.

„În urma accidentului patru ocupanţi ai microbuzului au decedat iar conducătorul auto şi alte 11 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani din Vrancea, Galaţi şi Brăila au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate. Conducătorul auto nu a putut fi testat din cauza leziunilor suferite fiindu-i prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, au transmis, marţi, reprezentanţii Poliţiei Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

După accidentul de luni noaptea, timp de câteva ore, nu s-a circulat nici pe calea ferată şi nici rutier, până când au fost preluate victimele şi s-a făcut cercetarea la faţa locului.

Citește și: