Firuta Flutur
3735 vizualizări 4 apr 2019

„Respingerea, ca inadmisibilă, a sesizării nr. 1172/P/2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, referitoarea la aplicarea art. 57 alin. 7 din Legea nr.303/2004, republicată. În emiterea soluţiei, Secţia pentru procurori a avut în vedere că solicitarea PÎCCJ – SIIJ, de a dispune încetarea delegării unui procuror ca urmare a luării unei măsuri preventive a fost făcută în afara oricărui cadru legal. Hotârârile Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pot fi cenzurate doar de către o instanţă de judecată, iar nu de către procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie", se arată în decizia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, de joi.

Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor, în dosarul referitor la aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Miercuri, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus revocarea măsurii controlului judiciar, decizia fiind definitivă.

Foto: Hepta

 

Citește și: