94 vizualizări 16 ian 2020

Potrivit unor surse locale, falsul medic este soţul unui medic de familie autorizat, care lucrează la un cabinet din Predeal. Atunci când femeia era în concediu, bărbatul, care nu are niciun fel de pregătire medicală, mergea la cabinet şi le elibera pacienţilor reţete medicale compensate, bilete de trimitere şi chiar prescripţii medicale.

Cercetările au început după ce informaţii despre acest caz au apărut în presă.

Pe fir au intrat poliţiştii de la Transporturi Feroviare Braşov, care l-au prins pe falsul medic chiar în timpul „activiţii” la cabinet.

„Pe rolul Parchetului a fost înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în concurs cu infracţiunea de fals în înscrisuri oficiale. Se efectuează cercetări cu privire la eliberare de prescripţii medicale într-un canbinet de medicină a familiei, respectiv autenticitatea semnăturilor de pe acestea şi calitatea de medic a persoanei care le-a eliberat. Până la acest moment, verificăm peste 40 de bilete de trimitere pentru servicii clinice, 18 reţete cu regim special compensate şi 146 prescripţii medicale”, a declarant, pentu Mediafax, Cătălin Moraru, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Braşov a deschis o anchetă.

Managerul instituţiei, Denisa Săcuiu, a declarat pentru Mediafax că bărbatul găsit de poliţişti în cabinetul medical din Predeal nu are autorizaţie pentru a profesa ca medic.

„Astăzi (n.r. joi) s-a dispus efectuarea unui control acolo. Noi nu avem eliberată autorizaţie sanitară pe numele acesta. Pe cabinetul acela există eliberată autorizaţie sanitară, cabinetul are relaţie contractuală cu CAS, mai multe detalii vom avea după terminarea controlului. Nu am primit până acum nicio sesizare. Singura sesizare a fost din partea presei”, a spus director DSP Braşov.

Sursă FOTO: Shutterstock

 

Citește și: