171 vizualizări 6 nov 2018

Un incendiu a izbucnit, luni seara, într-o pădure din judeţul Timiş şi se manifestă pe o suprafaţă de patru hectare. Zeci de pompieri, ajutaţi de angajaţi ai ocolului silvic şi localnici, încearcă să stingă flăcările, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, incendiul a izbucnit, luni seara, într-o pădure aflată între localităţile Nădrag şi Fârdea.

“La locul intervenţiei s-au deplasat un ofiţer şi 30 de subofiţeri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 din Timişoara şi Detaşamentul Lugoj, care intervin cu lopeţi şi motosuflante pentru lichidarea incendiului”, a arătat ISU Timiş.

 

 

 

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare, dintre care trei sunt de pădure tânără.

Alături de pompierii militari intervin pentru stingerea incendiului şi angajaţi din cadrul ocolului silvic şi locuitorii din apropiere.

“Incendiul arde mocnit, se lucrează pentru crearea unei fâşii minerale care să împiedice extinderea incendiului. În acest moment nu există pericol de extindere a incendiului la locuinţe sau alte vecinătăţi”, a mai informat ISU Timiş.

 

 

Un incendiu a izbucnit şi în comuna Sălciua din Munţii Apuseni. Mai mulţi pompieri au intervenit marţi dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră, care a izbucnit în Munţii Apuseni, două focare afectând circa 75 de hectare. Nu au fost victime şi nu este afectată pădurea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit luni, iar pompierii nu au reuşit stingerea lui până la lăsarea întunericului, iar marţi dimineaţa continuă intervenţia.

”Staţia Câmpeni intervine cu trei autospeciale şi 15 subofiţeri, în localitatea Sălciua de Sus, pentru stingerea incendiului de litieră şi vegetaţie uscată”, a spus Alina Marescu.

Este vorba de două focare, unul care a cuprins aproximativ 45 de vegetaţie uscată şi litieră, şi altul de aceeaşi natură care a afectat circa 30 de hectare.

Nu este afectată pădurea, arzând doar vegetaţia uscată, stratul de frunze căzute şi resturile care acoperă solul.

Pompierii de la ISU au fost ajutaţi şi de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi de reprezentanţi ai Ocoalelor Silvice.

Incendiul a fost supravegheat pe timp de noapte.

Nu se cunoaşte cauza izbucnirii flăcărilor, însă ultimele incendii de acest gen s-au produs după ce localnicii au aprins focul pentru a igieniza terenurile.

 

 

Citește și: