4169 vizualizări 12 ian 2017

În incendiu au murit patru pisici, doi porcuşori vietnamezi, doi tigri şi trei câini, care erau, potrivit unor informaţii, ai Circului Globus.

Echipele de intervenţie au reuşit să salveze mai multe animale, printre care şapte tigri, două cămile, doi tăuraşi, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al Circului Globus, Cornelia Popescu, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că spaţiul în care a izbucnit incendiul aparţine circului, iar animalele care se aflau acolo erau retrase din activitate. Acesea se aflau sub observaţia a patru îngrijitori şi mai mulţi paznici, care au şi sunat la numărul unic de urgenţe 112 în momentul în care au văzut flăcările.

"Facem toate demersurile pentru a putea lua animalele care au rămas în viaţă pentru că nu pot fi ţinute în acel spaţiu. Suntem in discuţii cu cei de la Grădina Zoologică pentru acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al Circului Globus, Cornelia Popescu, care a precizat că, în cazul în care această soluţie nu se finalizează, animalele vor fi mutate în alte spaţii deţinute de Circul Globus.

Incendiul a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi s-a manifestat pe o suprafaţă de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, pentru ca aceştia să tranchilizeze animalele.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată şi din cauză că în zonă au fost probleme în identificarea hidranţilor.

La faţa locului au fost trimise 15 autospeciale, două autoscări şi un echipaj SMURD.

Citește și: