524 vizualizări 28 mai 2018

Elevii Şcolii nr. 124 din Sectorul 5 al Capitalei, care a ars luni dimineaţă, vor fi cel mai probabil relocaţi la alte trei şcoli din apropiere, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu.

Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la Şcoala nr 124, situată pe strada Mărgeanului nr. 10, în sectorul 5 al Capitalei. Unitatea şcolară nu are etaj. Focul a fost anunţat la dispeceratul ISU Bucureşti-Ilfov de locatarii din blocurile învecinate. Au fost mai multe apeluri succesive, primul apel fiind preluat de dispecerii ISU Bucureşti-Ilfov la ora 03.14.

Flăcările se manifestau generalizat la acoperiş, existând degajări mari de fum, iar o parte din acoperişul clădirii s-a prăbuşit, fiind afectată structura din lemn a acestuia.

Pompierii au identificat sursele de alimentare de la hidranţi stradali, pentru a asigura necesarul de apă, însă au acţionat doar din exterior, având în vedere pericolul de prăbuşire a acoperişului. Ei lucrează în continuare la decopertarea acoperişului, incendiul fiind localizat.

Pompierii încearcă să împiedice extinderea flăcărilor la sala de sport, care se află la câţiva metri apropiere.

La faţa locului, au fost trimise 20 autospeciale de stingere, trei autoscări, un echipaj de descarcerare şi mai multe echipaje SMURD.

Luni, elevii sunt liberi deoarece sunt Rusaliile.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au transmis că, în anul 2001, pentru unitatea de învăţământ a fost emis aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare şi refunctionalizare, dar, până la momentul actual, şcoala nu a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu.

Incendiul a fost stins la ora 11:00, după o intervenţie de 7 ore. La faţa locului, au rămas două echipaje de pompieri ale ISUBIF, pentru supraveghere şi pentru stabilirea cauzelor probabile care au condus la producerea incendiului.

incendiu la scoala 124 din bucuresti

incendiu la scoala 124 din bucuresti

incendiu la scoala 124 din bucuresti

incendiu la scoala 124 din bucuresti

Foto: ISU Bucureşti-Ilfov

Citește și: