Departamentul Social - Mediafax
398 vizualizări 6 nov 2018

Potrivit ISU Hunedoara, zeci de pompieri şi pădurari, susţinuţi de un elicopter, intervin pentru stingerea incendiuliui de pădure izbucnit în Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina.

„Incendiul din zona Ohaba Ponor se manifestă pe aproximativ 20 de ha de litieră de pădure de foioase şi conifere fiind activ în 5 focare. Pentru limitarea dezvoltării incendiului intervin terestru 50 de pompieri de la Detaşamentul Petroşani, Garda Baru şi 10 pădurari din cadrul Ocolului silvic. Eforturile de stingere, îngreunate de condiţii meteo nefavorabile, caracterizate de vânt puternic, care favorizează răspândirea arderii, sunt sprijinite de un elicopter al IGAv adaptat pentru intervenţia la incendii”, arată ISU Hunedoara.

Până la amiază, elicopterul a făcut trei transporturi de apă.

Incendiul izbucnit luni s-a răspândit pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare de litieră de pădure de foioase şi conifere.

Focul a fost observată în cursul zilei de luni, iar în primă instanţă la faţa locului au intervenit 24 de pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 12 lucrători silvici.

Accesul spre focarele incendiului este dificil, echipele de intervenţie fiind obligate să parcurgă un teren accidentat pe o distanţă de aproximativ 4 km.

Pe de altă parte, localnicii dau vina pe sătenii care dau foc la păşuni în loc să cosească.

”Ăştia care dau foc la păşuni şi dealuri.Am văzut şi eu cum mergi spre Petroşani, le este lene sa cosească. Vinovaţii să plătească!”, comentează Nicolae pe pagina de Facebook a ISI Hunedoara.

ISU Hunedoara a transmis că operaţiunea este una complexă şi urmăreşte realizarea unei fâşii de delimitare a arderii pentru ca aceasta să nu se dezvolte în alte parcele de pin.

 

Citește și: