Departamentul Economic
899 vizualizări 26 ian 2019

O garnitură care gara la capăt de linie la depoul Berceni a rupt parapetul de protecţie, iar două vagoane au sărit de pe şine şi sunt supendate la aproximativ doi metri înălţime faţă de nivelul terasamentului, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Trenul nu circula cu călători şi nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei. Pentru a stabili cauzele producerii evenimentului, se va declanşa o ancheta internă.

„Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară conform graficului”, au mai subliniat reprezentanţii Metrorex.

Vatmanul este, la ora transmiterii ştirii, în ambulanţa SMURD, prezentând o contuzie.

Incident GRAV la metrou

La faţa locului acţionează Detaşamentul Special de Salvatori şi Detaşamentul Apărătorii Patriei.

Reacţia Metrorex: Nu l-am putut gara afară din cauza gheţii

Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a explicat că, sâmbătă, un tren metrou s-a lovit de un parapete, în depoul Berceni, din cauza condiţiilor meteorologice.

„Este destul de prematur să vă spun ce s-a întâmplat. Nu l-am putut gara, din cauza condiţiilor meteo. Trebuia garat afară. (...) Nu l-am putut gara afară din cauza gheţii. Acum este în zona vestiarelor. Am difuzat toate informaţiile şi se desfăşoară operaţiunile. (...) S-ar putea să fie o manevră greşită. (...) Mecanicul prezenta o contuzie şi preventiv a fost dus la Baltasar. (...) ISU a ajuns foarte repede şi s-a ajuns la concluzia să fie transport la spital. Nu ştiu (câtă experienţă are mecanicul de locomotivă - n.red.), dar toţi mecanicii de locomotivă sunt cu experienţă. Nu ştiu (cât le va relua să repună trenul în circulaţie - n.red.). Circulaţia este normală”, a afirmat Dumitru Şodolescu.

Foto: ISU Bucureşti-Ilfov

 

Citește și: