555 vizualizări 10 oct 2019

Primele informaţii arată că incidentul a fost filmat de elevi, iar imaginile au ajuns la conducerea Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj.

„Noi analizăm incidentul şi vom aplica regulamentele conform legii învăţământului, care se impun în cazul respectiv. Ştiu că domnul profesor a fost la spital, dar nu ştiu amănunte, pentru că ieri a trebuit să mergem la Timişoara, cu documente, aşa că astăzi ne propunem să analizăm situaţia şi să luăm măsuri", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul liceului, Mihaela Ghelesian.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Timiş, conducerea şcolii nu a anunţat inspectoratul după ce a avut loc acest incident.

„Incidentul a avut loc miercuri. Doamna director nu părea că i-ar fi trecut prin cap că ar trebui să anunţe inspectorul şcolar general, nici măcar nu îşi dă seama din filmare care pe care l-a bătut. Deci ea îmi spunea că o să-l introducă în comisia de cercetare disciplinară pe profesor. De ce, zic, pe profesor, dacă profesorul este bătut? Păi nu, zice, că pe filmare se vede că şi profesorul l-a bătut pe copil. Şi am întrebat care dintre ei este primul care l-a lovit? Ea zice că profesorul l-ar fi lovit primul. Am cerut să-mi trimită o notă cu o informare, să văd filmuleţul. Nu pot să-mi dau cu părerea ce se întâmplă acolo, că atâta a putut directorul meu, deci directorul meu nici măcar nu m-ar fi anunţat, dacă nu mă anunţa presa. Profesorul s-a dus la spital, că avea buza spartă şi a fost cusut. S-a întâmplat în curtea şcolii, în pauză. Copilul este un copil cu probleme, venit de la orfelinat, este un copil repetent, cred că a fost luat în plasament şi adus probabil într-o familie care are grijă de el, e un copil pentru care, din cele spuse de doamna director, problemele lui sunt mai grave decât cele de disciplină şi altercaţia este pusă pe seama unui incident mai vechi dintre profesorul de discipline tehnice şi elev", a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul şcolar general al ISJ Timiş, Aura Danielescu.

La Poliţie nu a fost depusă, deocamdată, o plângere.

Citește și: