Laura Cojocaru
1979 vizualizări 25 apr 2019

Procuroarea s-a arătat profund indignată de modificarea Codurilor Penale şi consideră că totată munca pe care a depus-o pentru a deveni procuror a fost în zadar:

„Îţi petreci o bună parte din viaţă învăţând şi dând examene, ai parte de multe nopţi nedormite şi ore peste program, munceşti în condiţii de stres şi unii, mai puţin norocoşi, în spaţii improprii şi suprapopulate ( şi nu mă refer la penitenciare), vezi, în fiecare zi, răul din oameni în toate formele lui, îţi mai neglijezi viaţa personală, eşti bălăcărit aproape seară de seară pe Tv şi eşti numit în toate felurile, ţi se spune şi unii cred, abuziv, necompetent, şobolan... insert here orice adjectiv vehiculat, sunt multe..., te mai cercetează Inspecţia Judiciară că ţi-ai spus punctul de vedere, ţi se mai transmite prin diferite canale de comunicare că ar trebui să stai mai liniştit, dar, te consolezi cu faptul că-ţi place munca ta, o faci cu drag, rolul tău în societate e important, iar cei ce greşesc trebuie găsiţi şi traşi la răspundere, însă, atunci când ţi se iau toate instrumentele necesare pentru a-ţi face treaba, nu te mai consolezi.

Antonia Diaconu susţine că România se confruntă cu o creştere a infracţionalităţii:

„Şi atunci vorbeşti şi explici şi arăţi şi.. ajungi în acelaşi loc. Când zici că mai departe nu se poate ajunge, ţi se demonstrează, cu încăpăţânare, că se poate!!

Într-o societate ce se confruntă cu o creştere a infracţionalităţii, nu se micşorează limitele de pedeapsă, nu se micşorează termenele de prescripţie, nu se abrogă infracţiuni, din contră. Nu se dă cu pietre în oamenii ce încearcă, efectiv din răsputeri, să-şi facă în continuare treaba, ei sunt ajutaţi, spre binele tuturor.

În ritmul ăsta, infractorii ce acum îmi zâmbesc pe stradă, pentru că statul nu mă ajută să-i ţin acolo unde le este locul, vor trece la nivelul următor. Acolo vrem să ajungem?”

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală. Procedura parlamentară a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproşat că nu iniţiază OUG pentru aceste modificări.

 

Citește și: