Departamentul Externe
25130 vizualizări 17 feb 2019

Poliţia britanică a făcut publice înregistrări cu momentul în care interlopul brăilean Săndel Şerbu a fost ucis, în toamna anului 2017, într-un oraş situat în estul Londrei, relatează publicaţia Daily Mail.

Interlopul a fost omorât în bătaie pe o strada din oraşul britanic Ilford, situat în estul Londrei. Crima s-a petrecut în toamna anului 2017 şi trei persoane au fost condamnate recent pentru fapta săvârşită. Grupul de atacatori a fost alungat de o ambulanţă care trecea prin zonă. Săndel Şerbu a fost transportat la spital, dar a murit la doar câteva ore din cauza rănilor grave suferite la cap.

Poliţia britanică a ajuns la concluzia că atacul a fost o răzbunare pentru o altă bătaie, petrecută cu două luni înainte. Trei români au fost condamnaţi luni la un total de 64 de ani de închisoare.

Răzvan Vlădescu (27 de ani) şi fratele său, Araman-Nardi Stoica (25 de ani) au fost găsiţi vinovaţi de crimă cu premeditare şi posesie de arme albe. Un al treilea român, Ionuţ Vasile (28 de ani) a fost condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Şerbu ar fi condus o grupare mafiotă care se ocupa cu trafic de droguri şi de persoane.

”Şerbu a făcut milioane de euro din trafic de droguri şi de persoane în Europa de Vest, înainte de a-şi muta afacerile în Italia. Sosirea lui în Marea Britanie a fost primită cu ostilitate de grupările de interlopi români aflate deja aici. Şerbu a încercat să se impună şi a adus aproape 100 de prostituate. Competitorii săi nu au privit cu ochi buni această decizie,” scria tabloidul The Sun, în 2017.

”Lumea ştie, dar nu zice nimic! Că se ascund de frică să nu aibă probleme. Aveau cagule şi nu cred că o să mai fie vreo şansă de a mai ieşi ceva la iveală. Noi ne-am gândit şi cum de era singur. El tot timpul era cu lume multă după el, mereu avea prieteni cu el. E dubios că a rămas singur, mai ales că el nu avea maşină. Eu nu înţeleg de ce a ajuns el acolo (n.r. la locul atacului). Locuia la 5 km de club, în niciun caz nu se hotărâse să ajungă acasă pe jos. Sunt multe semne de întrebare,” a declarat în 2017 unul dintre apropiaţii lui Şerbu, pentru debraila.ro.

Potrivit sursei, atacul ar fi fost premeditat, deoarece bâtele de baseball ar fi avut cuie bătute. ”La o petrecere, în Londra, brăileanul ar fi avut o altercaţie cu un boxer din Iaşi, pe care l-ar fi tăiat cu un cuţit pe spate şi pe mâini. De atunci, cel agresat l-ar fi sunat de nenumărate ori pe Şerbu, ameninţându-l cu moartea”, a completat sursa.

 


 

 

Citește și: