6239 vizualizări 28 dec 2016

''Ce se întâmplă în aceste zile în România este de nedescris. Se încearcă zdrobirea voinţei românilor şi întoarcerea votului pe care aceştia l-au dat masiv în favoarea dezvoltării, a unor salarii şi pensii decente. DNA este instrumentul folosit de către mai marii zilei şi de interesele străine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei electorale şantajat şi ameninţat să nu devină prim-ministru, iar procurorii încearcă să obţină denunţuri chiar împotriva voinţei oamenilor. Şi mie mi s-a spus că dacă fac denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea, mai am o şansă. Sau, dacă ştiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea, atunci răsplata va fi că îmi vor lăsa mie familia în pace. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA, că îmi vor aresta fratele şi prietenii şi că mă voi întâlni cu toţi la închisoare. Preţul era un denunţ împotriva lui Dragnea, ca să fie blocat să devină prim-ministru (...) Realitatea e că sistemul a devenit un monstru, de aceea am venit cu date concrete care să vă facă să credeţi ce spun'', a declarat Sebastian Ghiţă într-o înregistrare difuzată de televiziunile de ştiri.

Ulterior, Ghiţă a precizat şi cum a cunoscut-o pe Laura Codruţa Kovesi. ''Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 şi K14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Ashely, poate actualul şef al doamnei Kovesi''. 

Ghiţă a mai prezentat o serie de printuri despre care a susţinut că sunt mailuluri pe adresa cucuveauamov al Codruţei Kovesi, dar şi serii de bancnote care s-ar fi folosit în flagrantul de la Realitatea.  

„Poate într-o zi o să vedem mai multe date. Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă îşi mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dâncu şi cu mine şi chefuiam cu lăutarii şi cântam „La Chilia in port”, varianta pentru statul de drept”, a mai spus  Ghiţă. 

Jurnaliştii de la România TV susţin că Sebastian Ghiţă a lăsat caseta cu înregistrarea în redacţia televiziunii în urmă cu o săptămână.

Sebastian Ghiţă a precizat că a participat la o petrecere la Sinaia alături de procurorul-şef DNA şi de Vasile Dîncu.

"Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă îşi mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dîncu şi cu mine şi chefuiam cu lăutarii şi cântam "La Chilia în port", varianta pentru statul de drept", a mai spus Ghiţă în înregistrare.

Fostul deputat spune că are dovezi că mailul cucuveauamov@gmail.com aparţine Laurei Codruţa Kovesi.

"Aceste mailuri există, pot fi expertizate electronic, nu sunt doar tipărite pe hârtie şi cred că atunci când într-un astfel de mail, lângă adresa doamnei Kovesi, cucuveaua mov, vedem şi adresa consilierei sale apropiate, Dana Tiţian, începem să ne gândim de două ori dacă nu cumva mailul este al doamnei Kovesi. Dar când ne uităm pe un alt document, un document care arată ce s-a întâmplat în acel dosar şi ne arată o chestiune fără putere de tăgadă -seriile banilor banconotelor în flagrantul de la Realitatea. Au fost transmise de către mine pe acest mail doamnei Kovesi şi aceste serii pot fi foarte uşor verificate de către oricine în dosarul care s-a aflat pe rolul instanţelor. Nu mai poate să spună nimeni, nici măcar doamna Kovesi că dânsa nu folosea acest mail, cucuveaua mov, că Dana Tiţian nu era consiliera dânsei şi că nu au fost persoanele care au condus ostilităţile în dosarul Realitatea Media", a mai precizat Sebastian Ghiţă.

La finalul lunii septembrie, Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţinea că, împreună cu mai mulţi demnitari, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Acesta spunea că şefa DNA avea cunoştinţă de ce se întâmpă şi că a ajutat-o pe Kovesi din prietenie pentru că atunci avea o relaţie apropiată. Ulterior, Laura Codruţa Kovesi a declarat că nu va fi niciodată prietenă cu Sebastian Ghiţă, ceea ce a adus în scenă “cucuveaua mov”. Sebastan Ghiţă a ieşit din nou public şi a declarat că şefa DNA i-ar fi trimis mesaje de pe un mail secret: cucuveauamov@gmail.com.

"Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită cucuveauamov@gmail.com. Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dansa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale. Acest email mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându-mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email că urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenţa dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat", a spus Ghiţă la acea vreme.

Cât priveşte legăturile dintre Sebastian Ghiţă şi Laura Codruţa Kovesi, Victor Ponta a declarat la începutul lunii octombrie că prima dată când a întâlnit-o pe Laura Codruţa Kovesi a fost în anul 2011, într-o podgorie pe care Sebastian Ghiţă o deţinea la acea vreme între Ploieşti şi Mizil.

„Prima dată în viaţa mea când m-am întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiţă, nu acasă, (...) nu ştiu dacă mai are, avea o podgorie între Ploieşti şi Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi, în 2011, în mod informal. Sunt lucruri pe care le-am trăit, dar care nu cred, după ce ai avut o funcţie importantă, să le mai spui, pentru că sunt lucruri personale. Categoric confirm. Cred că, în 2011, domnul Ghiţă era mai prieten cu doamna Kovesi decât era cu mine, fiind acolo, la podgorie”, a spus Victor Ponta la Antena 3.

În altă ordine de idei, Sebastian Ghiţă trebuie, potrivit obligaţiilor impuse de instanţă, să se prezinte joi, 29 decembrie, la poliţia Prahova, în caz contrar fiind prima încălcare a măsurilor preventive de la momentul dispariţiei, în dosarul "Ponta-Blair", unde a fost citat de DNA, neexistând măsura controlului judiciar.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, marţi, să respingă solicitarea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiţă, astfel că fostul deputat rămâne cu control judiciar pe cauţiune.

Instanţa supremă a decis, marţi, să respingă solicitarea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiţă, astfel că fostul deputat rămâne în continuare cu măsura control judiciar pe cauţiune şi cu interdicţia de a părăsi ţara.

Decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) este definitivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut, marţi, înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiţă pe motiv că fostul deputat nu a respectat obligaţia de a fi prezent ori de câte ori i s-a solicitat de către organul judiciar, dar şi suspiciunea rezonabilă că acesta ar fi părăsit teritoriul ţării. Un alt aspect invocat de procurori a fost reprezentat de anturajul fostului parlamentar.

Pe de altă parte, avocatul lui Sebastian Ghiţă a precizat că în contestaţia procurorilor nu se regăseşte cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, aceasta fiind formulată doar oral, aşa că a cerut instanţei să o respingă drept inadmisibilă şi nefondată. Totodată, avocatul a susţinut că Sebastian Ghiţă a fost citat în dosarul "Ponta-Blair", însă în respectiva cauză fostul deputat nu are nicio măsură preventivă. Apărătorul a mai argumentat că fostul parlamentar ar fi avut abia miercuri obligaţia de a se prezenta la poliţie, invocând de asemenea faptul că nu se poate dovedi că a avut la cunoştinţă despre derularea procesului de marţi.

Pe 16 decembrie, ÎCCJ a admis solicitarea fostului deputat de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării "fără încuviinţarea organului competent", în dosarul în care este judecat alături de foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti Aurelian Mihăilă şi Liviu Tudose, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Isps, şi Viorel Dosarul, fost şef al Poliţiei Judeţene Prahova. Decizia de ridicare a interdicţiei, nedefinitivă şi nici executorie, i-a fost înmânată lui Sebastian Ghiţăluni dimineaţă, 19 decembrie, când acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru măsura controlului judiciar, potrivit unui comunicat remis de Poliţia Română.

Fostul deputat a fost citat miercurea trecută, la ora 12, de către procurorii DNA Ploieşti, în dosarul Ponta – Blair în care este acuzat de spălare de bani. Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat, în faţa procurorilor ajungând doar avocaţii săi, ulterior fiind dat în consemn la frontieră.

Citește și: