72 vizualizări 15 mai 2019

„1. INSCOP Research a realizat un sondaj de opinie la nivel naţional în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019 la comanda LARICS - Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Aceste informaţii au fost incluse, de altfel în toate comunicările anterioare ale INSCOP Research referitoare la acest sondaj.
2. Sondajul de opinie, care include numeroase teme de cercetare de interes, a fost lansat public, în prezenţa unei numeroase asistenţe, în Aula Academiei Române în data de 13 mai 2019, la ora 11. Evenimentul a fost organizat de către clientul care a comandat cercetarea. De asemenea, evenimentul, locaţia şi titulatura acestuia, au fost anunţate public încă de săpătămâna trecută, printr-un comunicat de presă.
3. Denumirea cercetării ”Barometrul de opinie publică al Academiei Române” dată acestui sondaj de opinie a fost stabilită la propunerea instituţiei care a comandat cercetarea, respectiv a Laboratorului de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. În calitate de furnizor de servicii în domeniul cercetării sociologice, INSCOP Research nu stabileşte denumiri personalizate cercetărilor pe care le realizează. Atribuirea unei denumiri specifice pentru o anumită cercetare sociologică este decizia exclusivă a clienţilor noştri pe care o respectăm integral", se arată în reacţia institutului de sondare, după afirmaţiile publice din ultimele zile.

În acelaşi comunicat de presăs este menţionat faptul că INSCOP Research va publica date detaliate din acest sondaj de opini cu privire la alte teme de interes.

„În zilele următoare, INSCOP Research va publica, cu acordul clientului care a comandat cercetarea, date detaliate din acest sondaj de opinie pe următoarele teme: direcţia ţării şi a Uniunii Europene, sursele de îngrijorare ale românilor şi încrederea în instituţii interne şi internaţionale, valorile naţionale ale românilor, opiniile privind securitatea naţională şi politica externă, percepţia populaţiei asupra băncilor, consumul cultural, religiozitatea românilor şi percepţia asupra Bisericii. De asemenea, în perioada următoare, clientul care a comandat sondajul va pune la dispoziţia publicului baza de date", se arată în comunicatul remis Mediafax.

Conducerea Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu”, cea care a comandat barometrul de opinie publică referitor la încrederea politicenilor, spune că va continua demesul şi că Academia nu este responsabilă în niciun fel de rezultatele cercetăriilor desfăşurate de insituţiile din subordine.

Prezidiul Academiei a negat, marţi, comandarea sondajului lansat drept Barometrul de opinie publică al Academiei Române, realizat de INSCOP Research: "Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română", arată un comunicat remis Mediafax.

Acţionarii INSCOP Research sunt Mihali Gheorghe Cornel din Sibiu, Cornea-Luca Ada (Bucureşti), arată datele Registrului Comerţului.

Pe datele furnizate de Registrul Comerţului se arată că foştii acţionari ai INSCOP sunt: Rache Aurelian-Felix (fostul consilier al fostului premier Mihai Tudose) şi Remus-Ioan Stefureac, acesta fiind în prezent, consilier la Ambasada României în SUA, potrivit site-ului ambasadei.

Citește și: