Nicolae Oprea
1948 vizualizări 31 iul 2018

„Referitor la Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere, aprobat în şedinţa Consiliul General al Municipiului Bucureşti din data de 26.07.2018, vă comunicăm că: pentru punerea în aplicare a acestui program este necesară elaborarea unui regulament, document care este în prezent în lucru la Direcţiile de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei şi care va fi definitivat în cel mai scurt timp”, au precizat, marţi, reprezentanţii PMB.

Potrivit Municipalităţii, înscrierile se pot face numai după aprobarea regulamentului de funcţionare a programului.

„Subliniem faptul că nu se pot face înscrieri în avans în acest program, iar solicitările primite din partea cetăţenilor legate de condiţiile de desfăşurare a Programului se pot soluţiona numai după aprobarea şi publicarea Regulamentului pentru punerea în aplicare a programului”, se mai arată în programul PMB.

În şedinţa de Consiliu General din data de 26 iulie s-a aprobat proiectul de hotărâre prin care se acordă eco-vouchere care vor reprezenta prima de casare pentru autovehicule uzate, înmatriculate în Bucureşti.

În cadrul acestui proiect, vor fi acordate, în primă fază, un număr de 5.000 de vouchere cu valoarea nominală de 9.000 de lei.

Programul va continua şi anul viitor.

Voucherele vor putea fi folosite pentru achiziţionarea unui automobil nou, non-diesel, cu normă de poluare Euro 6, sau a altor mijloace de transport cu grad redus de poluare, Euro 6 sau electrice (de exemplu motociclete, mopede, biciclete electrice etc) şi nu se pot cumula cu tichetele oferite în cadrul Programului Rabla. De asemenea, persoanele care vor să îşi dea maşinile la casat, dar nu doresc să îşi mai cumpere o altă maşină, vor avea posibilitatea să îşi achiziţioneze, cu voucherele oferite de Primăria Capitalei, electronice sau electrocasnice.

Citește și: