Aurelia Alexa
1203 vizualizări 10 mai 2012

Inspecţia Muncii face cercetări în cazul accidentului din Pasajul Lujerului, considerat accident colectiv de muncă, deoarece vatmanii erau în timpul programului şi majoritatea pasagerilor mergeau la locul de muncă, a declarat pentru MEDIAFAX şeful IM, Nicolae Dantes Bratu.

Citeşte şi ACCIDENT GRAV DE TRAMVAI ÎN BUCUREŞTI. Patru tramvaie s-au ciocnit în pasajul Lujerului - BREAKING NEWS


Inspectorul general de la Inspecţia Muncii s-a deplasat împreună cu o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti la locul producerii accidentului din Pasajul Lujerului pentru a începe cercetările specifice unui accident colectiv de muncă.

Nicolae Dantes Bratu a declarat pentru MEDIAFAX că acest incident intră în categoria accidentelor colective de muncă, explicând că vatmanii erau în timpul programului de muncă, iar pasagerii se îndreptau către locurile de muncă.

Bratu a mai spus că inspectorii de muncă vor încerca să vadă care sunt cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul.

El a precizat că împreună cu reprezentanţii poliţiei s-ar putea dispune o expertiză tehnică a tramvaielor, pentru a vedea dacă a fost vorba de o defecţiune tehnică sau de o eroare umană.

Trei persoane sunt rănite mai grav în urma accidentului care a avut loc în Pasajul Lujerului, printre care şi vatmanul din cel de-al doilea tramvai, iar alte 34 au traumatisme şi fracturi, a declarat, joi, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că cele mai multe victime sunt din al doilea tramvai, dar sunt mulţi răniţi şi din primul tramvai. Bogdan Opriţa a precizat că cele trei victime care sunt în stare mai gravă au traumatisme cerebrale.

Printre răniţi se află şi un copil care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Persoanele rănite în accidentul din Pasajul Lujerului au fost duse cu ambulanţe SMURD la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Accidentul s-a produs joi dimineaţă, în Pasajul Lujerului din Capitală, după ce un tramvai al liniei 41 s-a defectat în pasaj, iar un altul care circula în spate nu a putut frâna la timp şi s-a produs impactul, ulterior fiind implicate alte două tramvaie care circulau în spate, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Accidentul a avut loc pe sensul spre Piaţa Presei Libere, iar traficul este blocat la ora transmiterii acestei ştiri.

În cele patru tramvaie se aflau câteva sute de persoane, multe dintre ele suferind atacuri de panică în urma accidentului, pasagerii ajutându-se unii pe ceilalţi pentru a ieşi din tramvaie.

Accidentul din Pasajul Lujerului în care au fost implicate patru tramvaie s-a petrecut în condiţiile în care unul dintre ele s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, iar celelalte trei care îl urmau se aflau la distanţe mici, impactul neputând fi evitat, deşi vatmanii au frânat, potrivit RATB.

Purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat că, în jurul orei 7.25, unul dintre tramvaie s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, iar celelalte trei tramvaie care circulau în spate nu au putut evita impactul pentru că se aflau la distanţe foarte mici.

"Vatmanii celor trei tramvaie din spate au frânat, dar distanţa era foarte mică şi impactul nu a putut fi evitat", a precizat Raeceanu.

Potrivit acesteia, în urma impactului două dintre tramvaie au deraiat.

Brânduşa Raeceanu a precizat că tramvaiele au stat la semafor şi au intrat în pasaj la distanţe mici, astfel că vatmanii nu au putut evita coliziunea, deşi au acţionat sistemul de frânare.

Citește și: