25 vizualizări 6 aug 2010

Oficial, 700 de angajaţi din instituţiile municipalităţii bucureştene îşi vor pierde slujbele - neoficial, numărul disponibilizaţilor va fi de 1.000. Decizia de disponibilizare a fost luată vineri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Şedinţa a fost una extrem de tensionată din care n-au lipsit replici ca "toată viaţă ai jucat doar roluri de cal" sau "măi, animalule".

După cum au declarat, consilierii municipali s-au aflat în sală doar de frica sancţiunilor Codului Penal. "Suntem 55 de oameni care, sub sancţiune penală, trebuie să luăm nişte decizii aberente luate de clanul Băsescu-Udrea-Boc", a spus consilierul PNL Robert Niţu. Acesta a adăugat că, fiind vorba de sancţiuni penale, probabil niciunul dintre consilierii generali nu va părăsi sala de şedinţă "deşi, în mod normal" ar fi trebuit să plece acasă. La rândul lor, consilierii PSD au catalogat ordonanţa ca fiind una ilegală. "Prin această ordonanţă (privind restructurarea sistemului bugetar n.n.) se încalcă autonomia publică locală şi se încearcă impunerea unor criterii aberante. Mă supun întru totul prevederilor penale având în vedere că nu voi încălca prevederile Constituţiei şi ale legii organice", a spus consilierul PSD, Doru Giugula.

Deşi de la microfon, liderii grupurilor PSD şi PNL au anunţat că nu vor aproba proiectele de hotărâre privind reducerea posturilor, acestea au trecut cu voturile alianţei PDL-PNG.

Restructurările se vor face în baza Codului Muncii

Potrivit primarului general al Capitalei, numărul posturilor reduse din instituţiile municipalităţii este de 2.662, de la 7.063 la 4.401. "De acum înainte comisii formate din directori ai direcţiilor vor discuta şi vor pune în aplicare reducerile fizice de posturi împreună cu liderii de sindicat pe baza prevederilor Codului Muncii. Evident nu vor fi reduse posturile mamelor aflate în concediu de creşterea copilului, cele ale bolnavilor incurabili etc.", a spus Oprescu.

La Administraţia Străzilor, numărul de posturi va fi redus de la 815 la 490.
ALPAB va avea 777 de posturi, de la 1.435 cât are în prezent
La Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane numărul de posturi va fi redus de la 530 la 405.
La Administraţia Grădina Zoologică Bucureşti a fost redus numărul de posturi, de la 152 la 85
Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti va avea 253 de posturi, faţă de 298 în prezent. (Citeşte mai departe în pagina următoare)

Citește mai departe:

Citește și: