28129 vizualizări 11 iun 2015

Premierul Victor Ponta a făcut anunţul pe Facebook. "Regret situaţia generată de declaraţiile dlui Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia şi săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!", a scris Ponta pe pagina de socializare. 

”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus, miercuri seară, la o emisiune a postului Digi 24.

Ulterior, ministrul Ioan Rus şi-a cerut scuze, într-o precizare transmisă de biroul de presă al Ministerului Transporturilor.

" Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am facut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun", a declarat ministrul transporturilor, Ioan Rus.

"Eu am de rezolvat câteva chestiuni şi am să cer eventual chiar primului ministru să îmi accepte demisia. Ce să zic altceva... Deci eu am făcut o declaraţie în sens pozitiv. Dacă a ieşit prost sau foarte prost, pentru toţi cei care se simt jigniţi îmi cer scuze. De aici încolo să vedem ce e de făcut", a declarat Ioan Rus la Antena 3.

PNL spune că ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ”este obligat să demisioneze astăzi”, în urma declaraţiilor despre românii din străinătate, liberalii afirmând că dacă acesta rămâne în Guvern ”înseamnă că jignirile sale sunt asumate de întregul executiv şi implicit de premierul Ponta”.

Într-un comunicat de presă transmis joi, PNL susţine că Ioan Rus, care ”jigneşte mitocăneşte milioane de români şi pe copiii lor”, trebuie să demisioneze.

”Afirmaţiile ministrului PSD Ioan Rus prin care jigneşte românii care muncesc în străinătate şi îşi bate joc de soţiile şi copiii rămaşi acasă arată modul în care se raportează, cu sfidare şi dispreţ, la cei care şi-au părăsit de nevoie căminele şi pe cei dragi pentru a le asigura un trai mai bun. Ministrul Rus este obligat să-şi dea demisia astăzi din Guvern, pentru că astfel de afirmaţii nu pot fi susţinute niciodată de un demnitar al statului român, oricare ar fi funcţia lui. Dacă Ioan Rus va rămâne în Guvern înseamnă că jignirile sale sunt asumate de întreg Guvernul şi implicit de premierul Victor Ponta. Este al doilea atac virulent la românii din Diaspora, făcut de un oficial de rang înalt al statului român, după acuzaţiile formulate de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care spunea că aceştia sunt capabili să-şi vândă votul pentru un mic şi o bere”, spun liberalii.

 

 

SHARE pentru ca toţi românii din diaspora să vadă ce spune ministrul Ioan Rus despre ei: Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă - http://goo.gl/QxE6PqCe i-aţi răspunde ministrului?

Posted by Gandul on Thursday, June 11, 2015

Ministrul precizează că nu a dorit să aducă în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin declaraţiile sale, ci doar să atragă atenţia asupra "preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate".

"Am dorit, totodată, să le transmit celor plecaţi departe de casă că, în viitorul apropiat, mulţi dintre aceştia şi-ar putea găsi un loc de muncă în ţară, pentru că România va avea nevoie de forţă de muncă, de specialişti în domeniul construcţiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevăzute de Master Planul General de Transport”, a mai declarat Ioan Rus.

Întrebat apoi la Realitatea TV, într-o intervenţie prin telefon, dacă scuzele îi vor fi însoţite de demisia din Guvern, ministrul Ioan Rus a declarat că "nu aceasta este problema cea mai gravă", şi că "demisia este o problemă secundară".

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Coman, spunea, miercuri, la lansarea proiectului "Protecţie şi educaţie pentru copiii afectaţi de migraţia pentru muncă în străinătate", că la nivel naţional sunt înregistraţi 82.339 de copii afectaţi de plecarea părinţilor în străinătate.

"Aproximativ 49.000 dintre ei au doar un părinte plecat, ceilalţi au ambii părinţi în străinătate. Cifra pare în descreştere, însă niciodată nu suntem siguri că toate cazurile se raportează. Pare în scădere numărul şi probabil că şi evoluţia crizei economice influenţează acest lucru", a precizat secretarul de stat de la ANPDCA.

 

 

Cum vor răspunde românii din străinătate chemării ministrului Rus, după ce acesta le-a făcut copiii golani şi soţiile curve?Distribuiţi acest posibil răspuns din comentariul de mai jos:

Posted by Florin Negruţiu on 11 Iunie 2015

 

Citește și: