Alexandru Costea
319 vizualizări 26 iul 2019

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de promulgare a Legii pentru completarea art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, potrivit unui comunicat remis, vineri, Mediafax, de către Administraţia Prezidenţială.

În Legea pentru modificarea articolului 12 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie se introduce un nou alineat cu următorul cuprins: „(2) În sensul prezentei legi, operaţiunile financiare constau în operaţiuni care antrenează circulaţia de capital, operaţiuni de bancă, de schimb valutar sau de credit, operaţiuni de plasament, în burse, în asigurări, în plasament mutual ori privitor la conturile bancare şi cele asimilate acestora, tranzacţii comerciale interne şi internaţionale. Pentru a fi efectuate ca acte de comerţ, operaţiunile financiare trebuie să constituie o acţiune de intermediere în circulaţia bunurilor făcută în mod organizat şi sistematic, în scopul obţinerii de profit”.

Pe 5 iunie, Curtea Constituţională a respins sesizarea PNL şi USR prin care reclamă că proiectul adoptat de Parlament nu este pus în acord cu o decizie anterioară a CCR. Prin urmare legea adoptată de Parlament a fost declarată constituţională de către judecătorii Curţii.

Pe 25 septembrie 2018, CCR a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la modificările aduse Legii privind prevenirea faptelor de corupţie.

 

Citește și: