Dana Stanila
186 vizualizări 23 mar 2017

"Preşedintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democraţiei britanice, şi a exprimat solidaritatea deplină a României şi a poporului român cu Regatul Unit. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi. A fost discutată, de asemenea, situaţia celor doi cetăţeni români răniţi în atacul de ieri, Prim-ministrul britanic exprimând regretele sale puternice pentru rănirea lor şi speranţa că starea de sănătate a acestora, mai ales a cetăţenei române aflate încă în stare critică, se va ameliora", anunţă într-un comunicat Administraţia Prezidenţială.

În cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa unei Curţi internaţionale împotriva terorismului.

"Preşedintele României a transmis sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului, evocând preocuparea pentru creşterea în amplitudine şi frecvenţă a fenomenului terorist, precum şi a gradului său de impredictibilitate. În context, pronunţându-se ferm pentru intensificarea eforturilor comune de prevenire, descurajare şi pedepsire a acestui fenomen reprobabil, Preşedintele Klaus Iohannis a amintit iniţiativa de creare a unei Curţi internaţionale împotriva terorismului, lansată în comun de România şi Spania", precizează Administraţia Prezidenţială.

Citește și: