Laura Albu
635 vizualizări 2 iul 2019

Sindicalistul justifică măsura luată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, de a nu mai prelungi mandatul lui Dumitru Şodolescu, spunând că în timpul mandatului acestuia au fost înregistrate probleme tehnice în fiecare săptămână, iar „metroul zburător” încă se află pe pereţii Depoului Berceni din ianuarie, deşi suma alocată pentru achiziţia acestuia depăşeşte 6 milioane de euro.

„Din punct de vedere tehnic, defecţiuni frecvente cel puţin la nivel săptămânal, culminând cu acel tren care ne-a costat peste 6 milioane de euro şi care şi acum se află pe peretţii Depoului Berceni, deşi incidentul a avut loc pe data de 26.01.2019”, afirmă Rădoi în comunicat.

De asemenea, neprelungirea mandatului a mai fost justificată prin neprezentarea contractului de mandat şi administrativ, astfel încât au fost înlocuiţi atât directorul general cât şi consiliul administrativ.

„Din punct de vedere legislativ, în conformitate cu Ordonanţa nr. 109 si Legea nr. 111 nu au fost în măsură să prezinte Contractul de mandat şi administrativ astfel încât a dus la înlocuirea Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar”, a adăugat sindicalistul.

 

Citește și: